Prima pagină D:News

Cum ne influenţează visele Luna plină. Cercetătorii au aflat ce se întâmplă în aceste nopţi

Roxana Ruscior 03.29.2014 | ● Vizualizări: 2176
Cum ne influenţează visele Luna plină. Cercetătorii au aflat ce se întâmplă în aceste nopţi      (Foto Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Luna plină are o influenţă reală asupra somnului nostru. Un studiu recent a demonstrat că în nopţile cu Lună plină oamenii au vise mai ciudate.

Folosind o aplicaţie de mobil, 1.000 de voluntari au participat la un studiu realizat de psihologul Richard Wiseman.

Ei au programat aplicaţia să emită anumite sunete prin telefon, în clipa în care senzorii de mişcare vor detecta că aceştia dorm.

Sunetele erau diferite – de la ciripitul păsărilor la zgomotul maşinilor de pe stradă. După ce se trezeau, subiecţii erau rugaţi să-şi înregistreze visele.Wiseman a vrut să vadă cum este influenţat somnul de aceste sunete, dar nu se aştepta să descopere că Luna plină are o influenţă reală asupra viselor.

În săptămâna în care era Lună plină, cei care au participat la studiu au avut vise mai ciudate decât în alte nopţi. Unii au visat că sunt eroi din filme, sau că zboară pe dragoni.

Studiul confirmă o cercetare anterioară, realizată de elveţieni, care a demonstrat că în nopţile cu Lună plină oamenii adorm mai greu şi dorm cu aproximativ 20 de minute mai puţin.

Visele sunt influenţate în aceste nopţi de o modificare apărută în secreţia de melatonină, explică Wiseman.

Cercetarea lui demonstrează de asemenea că sunetele auzite în timpul somnului pot produce vise frumoase. Cei care auzeau ciripit de păsări visau că sunt undeva în mijlocul naturii, iar cei care auzeau pescăruşi visau că sunt la plajă.

Sursa: Daily Mail

 

Tag-uri: luna plină | somn | vise | studiu

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI