Home » D:News » Senzaţii tari la înălţime: un paraşutist sare la doar câtiva metri de un meteorit aflat în cădere. Ce se întâmplă (VIDEO)

Senzaţii tari la înălţime: un paraşutist sare la doar câtiva metri de un meteorit aflat în cădere. Ce se întâmplă (VIDEO)

Senzaţii tari la înălţime: un paraşutist sare la doar câtiva metri de un meteorit aflat în cădere. Ce se întâmplă (VIDEO)
Publicat: 04.04.2014
Acest filmuleţ este o premieră mondială. Pentru prima dată, un paraşutist a fost foarte aproape să fie lovit de un meteorit care cădea din cer. Imaginile sunt incredibile.

Anders Helstrup a sărit din avion, deasupra Hedmark, în sud-estul Norvegiei, iar partida de paraşutism a fost filmată.

Nimeni nu bănuia că avea să fie martorul unui moment uluitor. Anders a scăpat cu viaţă la limită, fiind la doar câtiva metri de un meteorit care venea spre el, cu o viteză de peste 480 de km/h. Dacă l-ar fi lovit, paraşutistul ar fi murit pe loc.

De asemenea, este posibil ca aceasta să fie prima înregistrare a unui meteorit surprins în timpul fazei de „zbor întunecat”, moment în care el nu mai străluceşte, precizează experţii.

Geologul Hans Amundsen este convins că în imagini apare un meteorit. Forma pietrei care a căzut din spaţiu este specifică meteoriţilor: o suprafaţă este rotundă şi alta neregulată.

Anders era alături de mai mulţi paraşutişti de la Oslo Parachute Club în timpul acestui salt. El a observat bucata de rocă imediat după ce şi-a deschis paraşuta.

Abia după ce a vizionat imaginile filmate cu camera video de pe cască bărbatul şi-a dat seama ce se întâmplase şi a înţeles că a fost la un pas de moarte.

Sursa:  Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase