Home » D:News » Prima imagine cu materia întunecată din Univers? Fizicienii nu au o explicaţie pentru ce au văzut în centrul galaxiei noastre

Prima imagine cu materia întunecată din Univers? Fizicienii nu au o explicaţie pentru ce au văzut în centrul galaxiei noastre

Publicat: 08.04.2014
Oamenii de ştiinţă din Boston au publicat o fotografie care este prima imagine ce surprinde materia întunecată, susţin ei.

Fotografia a fost realizată de un telescop al NASA. Semnalul surprins de aparat în cadrul unui studiu despre razele gamma nu poate fi explicat prin alte mijloace. Singura variantă, la care savanţii au ajuns prin metoda eliminării, este că imaginea surprinde materia întunecată.

Această materie alcătuieşte cea mai mare parte a Universului, dar fizicienii ştiu foarte puţine despre ea.

Cercetătorii de la MIT din Boston, de la Universitatea Harvard şi de la Universitatea din Chicago au observat un semnal ciudat în timp ce analizau o imagine a razelor gamma din Calea Lactee.

Ei au remarcat o zonă luminoasă chiar în centrul galaxiei noastre, care poate fi explicată doar prin prezenţa materiei întunecate.

Această misterioasă substanţă se află în cantitate mare în centrul galaxiei şi atrage materia obişnuită, formând astfel structurile vizile, cum sunt galaxiile.

Dan Hopper, de la Laboratorul Fermi din Batavia, Illinois, spune că fizicienii au încercat să găsească o explicaţie pentru semnalul observat, dar nu au reuşit.

În concluzie, trebuie să fie vorba de materie întunecată, deşi Hooper nu exclude posibilitatea unei alte variante, la care nu s-a gândit nimeni până acum.

Conform unei teorii, materia întunecată este formată din paticule numite Wimps (Weakly Interacting Massive Particles), care se ciocnesc producând emisii de raze gamma.

Sursa: The Independent
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase