Home » D:News » Cum arată „Piramida Apocalipsei”. Construcţia bizară ridicată în mijlocul pustiului (Galerie FOTO)

Cum arată „Piramida Apocalipsei”. Construcţia bizară ridicată în mijlocul pustiului (Galerie FOTO)

Publicat: 14.04.2014
Fotografiile par să fie imagini dintr-un film SF, dar este vorba de un proiect al armatei americane, realizat în timpul Războiului Civil. Piramida şi ciudatele „silozuri” din apropiere găzduiau de fapt un sistem radar pentru apărare antiaeriană şi rachete balistice, cu focoase nucleare.

Construcţiile fac parte din Programul Safeguard, lansat în anii 60, pentru a apăra Statele Unite în cazul în care Rusia ar fi lansat rachete balistice.

Piramida şi restul complexului se află în pustiu, în Nekoma, Dakota de Nord şi realizarea proiectului a costat 6 miliarde de dolari.

În „silozurile” de lângă piramidă erau ascunse sistemele de lansare a rachetelor sol-aer, dotate cu focos nuclear. În piramidă se afla radarul pentru detectarea rachetelor care ar fi fost lansate din Rusia, pentru a preveni astfel o „apocalipsa nucleară”.

Din cauza riscului mare pe care îl presupunea deţinerea unor rachete cu focos nuclear, programul a fost ulterior abandonat.

Aceste fotografii au fost realizate de Stanley R. Mickelsen, în timpul şi după finalizarea construcţiei, iar acum sunt în arhiva Bibliotecii Congresului.

Sursa: Gizmodo, Atlas Obscura
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase