Home » D:News » Galaxia noastră, prezentată în detalii fără precedent. VIDEO impresionant

Galaxia noastră, prezentată în detalii fără precedent. VIDEO impresionant

Publicat: 29.04.2014
Galaxia noastră, prezentată în detalii fără precedent. VIDEO impresionant
Un nou studiu arată în detalii impresionante cum este structurată galaxia noastră. Până acum, astronomii ştiau că este vorba de o galaxie în formă de spirală, dar nu aveau foarte multe date despre cum arată ea de fapt.

Mark Reid, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, autorul studiului, a folosit date furnizate de VLBA (Very Long Baseline Array), un sistem de 10 telescoape, răspândite în mai multe zone de pe glob.

Echipa lui Reid a studiat undele radio provenite de la norii de gaz din apropierea stelelor, pentru a realiza o hartă în detaliu a galaxiei noastre, Calea Lactee.

De asemenea, cercetătorii au luat în calcul distanţa faţă de centrul galaxiei şi viteza cu care Soarele nostru se roteşte în jurul acestui centru. Cu ajutorul acestor parametri, ei au putut estima masa şi dimensiunea galaxiei.

Din păcate însă, telescoapele VLBA se află doar în emisfera nordică a planetei, prin urmare cercetătorii au putut „vedea” numai jumătate din galaxie. Ei vor să continue măsurătorile şi în emisfera sudică.

În ajutorul lor va veni şi sonda spaţială Gaia, de la Agenţia Spaţială Europeană, care a fost lansată în decembrie 2013. Gaia va cerceta aproximativ 1 miliard de stele.

Sursa: Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase