Cât de inteligentă este această pasăre! Biologii au fost uimiţi când au văzut cum face rost de hrană (VIDEO)

07 05. 2014, 13:17

După cum se poate vedea în acest filmuleţ, unele din victimele acestei păcăleli sunt suricatele, care fug la adăpost când aud strigătul ei, iar drongo le fură imediat mâncarea.

Pasărea recurge la această înşelăciune atunci când găseşte foarte greu insecte pe care să le mănânce, de obicei în zilele mai friguroase.

Interesant este însă că uneori animalele nu mai reacţionează la strigătul de avertisment al păsării, care probabil că apelează prea des la această tactică. Atunci, drongo recurge la o altă metodă – imită perfect sunetele scoase de anumite specii. Funcţionează de fiecare dată.

Oamenii de ştiinţă au descoperit acest comportament bizar după ce au monitorizat activitatea a 64 de păsări drongo din Kalahari.

Micuţele păsări sunt foarte curajoase şi chiar agresive, atacând frecvent şoimii şi vulturii, spune biologul Tom Flower, de la Universitatea Cape Town din Africa de Sud.

El spune că drongo poate imita perfect peste 50 de sunete de la specii diferite, dând impresia că alarma vine chiar de la un membru al grupului.

Sursa: Daily Mail