Home » D:News » Cum produce corpul tau alimentul perfect pentru copil (SuntGravidă.ro)

Cum produce corpul tau alimentul perfect pentru copil (SuntGravidă.ro)

Cum produce corpul tau alimentul perfect pentru copil (SuntGravidă.ro)
Publicat: 13.05.2014
.
Procesul incepe in timpul sarcinii
 
Daca esti insarcinata, probabil ai observat schimbari mari la sanii tai. Aceste transformari fizice – sani umflati si sfarcurile si areolele intunecate – ar putea fi unele dintre primele indicii ca ai conceput.
 
Expertii cred ca schimbarea de culoare a areolei este un ajutor vizual pentru copil, dar nu exista nici o dovada care sa sustina acest lucru.
 
Un alt semnal ca sanii se pregatesc pentru alaptare este atunci cand umflaturi din jurul areolei se maresc si devin mai vizibile, de multe ori in primul trimestru. Aceste umflaturi sunt numite glandele lui Montgomery sau tuberculi Montgomery. Uleiul pe care il secreta lubrifiaza sfarcurile şi ajuta la prevenirea uscarea, craparea şi infectiile atunci cand vei alapta.
 
Ce se intampla in interiorul sanilor
 
Poate chiar mai remarcabile decat aceasta transformare vizibila sunt schimbarile importante care au loc in interiorul sanilor. Placenta in curs de dezvoltare stimuleaza eliberarea de hormoni estrogeni si progesteron  care, la randul lor, stimuleaza sistemul biologic complex care face posibila productia de lapte.
 
Inainte de sarcina, tesutul de sustinere, glandele de lapte si grasimea care protejeaza reprezinta o mare parte din sanii tai. Cantitatea de tesut gras variaza in randul femeilor, motiv pentru care sanii au varietate de marimi şi forme .
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase