Home » D:News » Toată lumea credea că este un OZN. Acum s-a aflat ce era de fapt (FOTO, VIDEO)

Toată lumea credea că este un OZN. Acum s-a aflat ce era de fapt (FOTO, VIDEO)

Publicat: 20.05.2014
Google recunoaşte că a dat naştere unui adevărat „fenomen OZN în Statele Unite” după ce a început proiectul Loon, prin care vrea să aducă Internetul în casele oamenilor chiar şi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii.

Pentru acest proiect, ei lansează numeroase baloane cu forme ciudate, care au fost de multe ori luate drept OZN-uri, spune Richard DeVaul, responsabilul cu acest proiect.

Una din cele mai mediatizate apariţii provocate de un balon Google a avut loc în Pike Country, Kentucky, acum 2 ani.

Forma ciudată şi faptul că obiectul stătea nemişcat pe cer i-a făcut pe martori să creadă că poate fi vorba de o navă extraterestră.

Ulterior, aceste obiecte au fost filmate şi în Virginia şi Tennesse, iar Google a fost nevoit să admită că este vorba de baloane pe care le testau pentru Proiectul Loon.

Cu toate acestea, pasionaţii de OZN nu sunt convinşi şi spun că declaraţia are doar scop publicitar, nefiind de fapt adevărată.

De acceea, DeVaul a prezentat public un asemenea balon, care este fabricat într-un laborator secret al Google.

Balonul este transparent şi are o lungime de 36 de metri. În timpul testării, după lansarea de la o bază din California, acest balon a scăpat de sub control şi s-a pierdut.

Experţii de la Google au reuşit să-l găsească şi să-i observe traseul monitorizând forumurile despre OZN-uri, unde au apărut imediat relatări despre acest obiect.

Balonul Falcon 11 este însă doar unul din numeroasele modele de acest fel, toate prototipurile fiind botezate cu nume de păsări. Falcon datează din anul 2012, dar există unele mai vechi.

DeVaul spune că acum Google lucrează la un alt proiect, care, dacă va avea succes, va demonstra că este posibil ca un obiect să poată sta în aer pentru totdeauna.

Sursa: Motherboard

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase