Prima pagină D:News

Detaliile care asigură succesul relaţiilor intime. Concluzia unui studiu

Roxana Ruscior 05.28.2014 | ● Vizualizări: 133
Detaliile care asigură succesul relaţiilor intime. Concluzia unui studiu     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Mângâierile şi îmbrăţişările de la finalul contactului intim au un rol esenţial pentru o relaţie fericită, spun cercetătorii. Aceste gesturi sunt la fel de importante ca şi satisfacţia oferită de orgasm, susţin ei.

Cercetarea a fost coordonată de Amy Muise, de la Universitatea Toronto, Mississauga.

Ea spune că atenţia şi afecţiunea demonstrate prin mângâierile de după contactul sexual sunt foarte importante pentru relaţie.

Amy Muise a studiat legătura dintre comportamentul de după partidele erotice – sărut, mângâieri, discuţie -- şi gradul de satisfacţie în relaţie.

Studiul a fost organizat în două părţi. În prima parte au fost chestionate online 335 de persoane, iar în a doua parte au fost monitorizate timp de 21 de zile 101 cupluri.

La chestionarul online, voluntarii au declarat că au făcut gesturi de tandreţe timp de 15 minute după sex.

În a doua parte a studiului, participanţii au fost rugaţi să arate gesturi de tandreţe mai mult timp decât în mod normal.

Cercetătorii au observat că acele cupluri care au petrecut mai mult timp împreună şi au fost mai tandre după actul sexual s-au declarat mai mulţumite şi de relaţia cu partenerul, dar şi de actul sexual în sine. Această satisfacţie a fost constatată chiar şi după 3 luni.

Efectul pozitiv a fost observat indiferent de frecvenţa contactelor sexuale. Un detaliu interesant al cercetării a fost că tandreţea este şi mai importantă în cazul cuplurilor care aveau copii. De obicei, aceştia nu mai au prea mult timp pentru sex şi mângâieri.

Rezultatele studiului au fost publicate în Archives of Sexual Behavior.

Sursa: Daily Mail