Home » D:News » Tumorile din eprubetă: la ce folosesc asemenea experimente?

Tumorile din eprubetă: la ce folosesc asemenea experimente?

Tumorile din eprubetă: la ce folosesc asemenea experimente?
Publicat: 05.06.2014
Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit să „crească” tumori canceroase în afara corpului, în eprubete, folosind fragmente din tumori intestinale, pe care le-au tratat cu o soluţie care le-a făcut să se dezvolte masiv. Aceste tumori vor fi ulterior utilizate pentru testarea de noi medicamente, în scopul de a găsi tratamente mai eficiente împotriva cancerului.

Folosind fragmente din tumori prelevate chiar de la pacienţi, cercetătorii pot testa tratamente personalizate, care s-ar putea dovedi mai eficace decât cele standard.

Specialiştii de la University of East Anglia, care au realizat aceste experimente (pentru prima dată în Marea Britanie), afirmă că testarea medicamentelor în acest mod le va permite să descopere care dintre medicamente funcţionează cel mai bine, distrugând celule canceroase şi, în acelaşi timp, lăsând neafectate celulele sănătoase din jurul tumorilor. 

Unul dintre marile avantaje ale acestei abordări este acela că se pot testa reacţiile individuale ale diferitelor persoane la diverse tratamente, pentru a găsi tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare pacient în parte.  

De asemenea, cercetătorii analizeză secvenţele genomice ale celulelor din intestin şi ale celulelor tumorale, pentru a descoperi informaţii care le vor permite să prevadă cât de agresivă se va dovedi tumoarea. 

Cercetările sunt încă în desfăşurare, rezultatele nefiind încă publicate.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase