După o noapte petrecută în club, un bărbat riscă să sughiţe toată viaţa. Medicii nu au nicio explicaţie

10 06. 2014, 10:55

Bărbatul a început să sughiţe în iulie 2011, după o noapte petrecută în club, iar de atunci nu a mai putut să se oprească, sughiţul devenind o boală cronică, iar medicii nu ştiu cum să-l ajute.

Daniel a fost diagnosticat cu o boală neurologică, scleroză multiplă, şi crede că această afecţiune i-a declanşat de fapt sughiţul.

Din cauza acestei probleme, bărbatul abia poate să mănânce, trebuie să doarmă în altă cameră, separat de soţia lui, iar în public se simte foarte stânjenit.

În mod ciudat, scleroza multiplă nu provoacă de obicei sughiţ, ci alte simptome, pe care Daniel încă nu le are.

Niciun remediu nu a funcţionat până acum, doar un medicament prescris de obicei pentru a trata schizofrenia: chlorpromazină.

Deşi nu a scăpat de sughiţ, acesta s-a redus ca durată, astfel încât Daniel se poate bucura de câteva zile normale, după ce ia pastilele.

Medicul lui vrea să încerce şi un medicament recomandat pentru epilepsie. O altă soluţie ar fi implantarea unui mic aparat  în diafragmă, pentru a bloca semnalul care provoacă sughiţul.

Doctorii nu ştiu cum să-l ajute, pentru că asemenea cazuri sunt foarte rare, doar câteva în întreaga lume.

Potrivit experţilor, scleroza multiplă ar putea provoca sughiţ, pentru că afectează creierul, dar această legătură nu a fost încă demonstrată.

Sursa: Daily Mail