Home » D:News » Facebook şi căsnicia: ce probleme au utilizatorii reţelei de socializare în relaţia de cuplu?

Facebook şi căsnicia: ce probleme au utilizatorii reţelei de socializare în relaţia de cuplu?

Facebook şi căsnicia: ce probleme au utilizatorii reţelei de socializare în relaţia de cuplu?
Publicat: 04.07.2014
Persoanele care folosesc reţelele de socializare au şanse cu 32% mai mari de a se gândi să-şi părăsească partenerul de viaţă, arată un nou studiu. Investigând corelaţia dintre utilizarea reţelelor de socializare, problemele în căsnicie şi divorţ, cercetătorii de la Boston University au ajuns la concluzia că Facebook, în mod special, este corelat cu existenţa problemelor în cuplu şi cu rata divorţurilor.

Cercetătorii au comparat rata divorţurilor în 43 de state americane, între anii 2008 şi 2010, constatând că o creştere cu 20% a numărului utilizatorilor de Facebook într-un stat putea fi corelată cu o creştere de 2,18% a ratei divorţurilor, independent de alţi factori, precum existenţa/lipsa unui loc de muncă, vârsta, rasa.

Studiul a avut ca scop înţelegerea felului în care noile tehnologii de comunicaţii afectează comportamentul uman. Utilizarea reţelelor de socializare este un predictor al ratei divorţurilor, spun cercetătorii. Studiul a fost publicat online în Computers and Human Behavior. 

Autorii studiului au mai examinat şi un set de date colectate în 2011 de cercetătorii de la University of Texas, privind  1160 de persoane căsătorite, cu vârste între 18-39 de ani, care au fost întrebate cât de fericite erau în căsnicie.

Cei care nu utilizau reţelele de socializare au declarat că erau mai mulţumiţi de căsniciile lor (cu 11,4%, în medie), faţă de cei care utilizau intens aceste site-uri.

În cazul acestora din urmă, era cu 32% mai probabil ca ei să se gândească să îşi părăsească partenerii.

Studii anterioare arătaseră că Facebook şi alte site-uri de socializare facilitează înşelarea partenerului; autorii noului studiu cred că mai degrabă că bărbaţii şi femeile care au probleme în cuplu ar recurge în măsură mai mare la reţelele de socializare,  pentru sprijin emoţional. 

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase