Prima pagină D:News

Fotograful român Alex Conu a câştigat locul al doilea la concursul International Earth and Sky 2014

Madalina Cerban 07.30.2014 | ● Vizualizări: 151
Fotograful român Alex Conu a câştigat locul al doilea la concursul International Earth and Sky 2014     (Foto: Alex Conu) + zoom
Galerie foto (1)

Fotograful român Alex Conu s-a situat pe locul al doilea în categoria "Against the Light" a concursului International Earth and Sky 2014, informează washingtonpost.com.

Cea de-a cincea ediţie a concursului International Earth and Sky, care este organizat de The World at Night (TWAN), National Optical Astronomy Observatory şi Global Astronomy Month from Astronomers Without Borders, a avut două categorii: "Beauty of The Night Sky" şi "Against The Lights".

Alex Conu, din România, s-a situat pe poziţia a doua la categoria "Against the Light", cu fotografia "Reflected Aurora".

Această fotografie a fost realizată de Alex Conu în Insulele Lofoten din nordul Norvegiei, pe 15 martie. "După câteva zile furtunoase, Aurora a revenit în Reine, un sat pitoresc de pescari din Norvegia", a spus Alex Conu.

"Îmi plac cu adevărat nopţile când apare luna. Peisajul este frumos luminat şi imaginile realizate sunt mult mai interesante", a adăugat acesta.

Câştigătoarea categoriei "Against the Light" a fost Giorgia Hofer, din Italia, cu fotografia "Light in the Sky".

Pe locul al treilea la aceeaşi categorie s-a situat Majid Ghohroodi, din Iran, cu fotografia "Unlimited Sky", pe locul al patrulea - Mark Gee, din Noua Zeelandă, cu "Fog Below And The Stars Above", iar pe locul al cincilea - Song Hongxiao, din China.

Pe de altă parte, categoria "Beauty of The Night Sky" a fost câştigată de Luc Perrot, din insula franceză La Réunion, din Oceanul Indian, cu fotografia "Over the Top".

Pe locul al doilea s-a situat Ben Coffman, din Portland, SUA, cu fotografia "False Dusk and Falls at Oregon Coast", pe locul al treilea - Nicholas Roemmelt, din Austria, cu "Kirkjufell Nights", pe locul al patrulea - Ibrahim Elawadi, din Egipt, cu "Little Explorer", iar pe locul al cincilea Phil Hart, din Australia, cu "Bioluminescence & Star Trails".

"The World at Night" este un program lansat în 2007, care aduce un tribut celor mai spectaculoase imagini ce prezintă combinaţii de peisaje şi porţiuni ale cerului şi care sunt realizate la nivel internaţional.

Fotografiile câştigătoare la ediţia din acest an au fost selectate din imagini înscrise şi realizate în 55 de ţări şi teritorii, conform universetoday.com.

Fotograful român Alex Conu este pasionat de astronomie. A studiat astrofizică la Universitatea din Bucureşti şi în prezent locuieşte în insulele Lofoten din Norvegia. Fotografiile sale au fost publicate în reviste precum National Geographic, Sky şi Telescope, conform site-ului său, colorsoflofoten.com.

Sursa: Mediafax, Washington Post