Home » D:News » Adepţii unui cult religios prezent şi în România au o longevitate surprinzătoare. Care este secretul lor?

Adepţii unui cult religios prezent şi în România au o longevitate surprinzătoare. Care este secretul lor?

Adepţii unui cult religios prezent şi în România au o longevitate surprinzătoare. Care este secretul lor?
Publicat: 03.08.2014
Cercetătorii au vrut mereu să afle care este secretul oamenilor care trăiesc mai mult decât media populaţiei din care fac parte. Printre aceştia se numără unii locuitori din Sardinia sau din Japonia, dar, recent, un om de ştiinţă şi-a întors atenţia spre adepţii unui cult care se bucură de o longevitate surprinzătoare.

Dan Buettner a cercetat stilul de viaţă al adventiştilor de ziua a şaptea care locuiesc în Statele Unite.

Potrivit statisticilor, membrii acestiui cult religios trăiesc cu 10 ani mai mult ca americanii de rând, care au o speranţă de viaţă de 79 de ani.

Studiul lui face parte din proiectul Blue Zones, care încearcă să afle care este secretul persoanelor longevive.

În cazul acestor adventişti, Buettner a observat că un factor important este dieta, bazată pe alimente vegetale.

În plus, credinţa are un rol benefic, dar şi viaţa socială, care îi ajută să aibă un grup mai larg de prieteni şi cunoştinţe, aceste activităţi ducând la un comportament social pozitiv.

De asemenea, contează foarte mult modul în care aceste persoane se pot deconecta de stresul zilnic, respectând ziua de rugăciune, adică Sabatul.

Luând în serios ziua de odihnă şi meditaţie, ei fac faţă mai bine stresului, care este unul din factorii care provoacă boli şi moarte prematură.

„Prin mijloace culturale, ei rezistă stresului şi adoptă o dietă sănătoasă, în timp ce autorităţile cheltuie 84% din bugetul sănătăţii din cauza alimentaţiei greşite şi a lipsei de activitate fizică a oamenilor”, precizează Buetnner.

Sursa: Huffington Post

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase