Home » D:News » Automobilele vor fi obligate să „vorbească” între ele, pentru a atenţiona şoferii asupra pericolelor din trafic

Automobilele vor fi obligate să „vorbească” între ele, pentru a atenţiona şoferii asupra pericolelor din trafic

Automobilele vor fi obligate să „vorbească” între ele, pentru a atenţiona şoferii asupra pericolelor din trafic
Publicat: 01.09.2014
Constructorii auto din SUA ar putea fi obligaţi să introducă noi tehnologii care să îi avertizeze pe şoferi în legătură cu maşinile cu care se intersectează, pentru a creşte siguranţa în trafic, ca urmare a unei legi la care lucrează administraţia americană, informează Bloomberg.

Noile tehnologii, numite „vehicle-to-vehicle” (V2V), ar preveni aproape 600.000 de accidente anual şi ar salva aproximativ 1.100 de vieţi, potrivit unui raport al Departamentului american pentru Transporturi.

Tehnologiile avute în vedere de administraţia americană sunt „left-turn assist”, care îi atenţionează pe şoferi să nu vireze dacă un alt automobil se apropie periculos, şi „intersection-movement assist”, care îi avertizează pe conducătorii auto să frâneze în intersecţii dacă există o probabilitate ridicată de coliziune.

Tehnologia V2V permite maşinilor să trimită automat către un alt vehicul informaţii legate de siguranţa în trafic, cum ar fi viteza şi poziţia automobilelor apropiate.

Mai multe companii din domeniul tehnologiei, printre care Cisco Systems şi Google, s-au arătat dispuse să dezvolte astfel de sisteme automatizate.

Surse: Mediafax, Bloomberg

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase