Home » D:News » De ce nu este bine să ţineţi untul în frigider?

De ce nu este bine să ţineţi untul în frigider?

De ce nu este bine să ţineţi untul în frigider?
Publicat: 22.08.2014
Cei mai mulţi români păstrează untul în frigider, de teamă să nu se strice dacă este lăsat afară, la temperatura camerei. Soluţia nu este neapărat cea mai bună, spun specialiştii de la publicaţia Gizmodo.

Adam Clark Estes spune că untul ar trebui păstrat într-o cutie acoperită, la temperatura camerei, pentru a-şi păstra savoarea.

Ţinut în frigider şi răcit prea mult, unul va fi foarte greu de întins pe pâine. În plus, îşi pierde mare parte din gustul lui specific, astfel că nu ve vom putea bucura de un sandviş cu adevărat savuros.

În multe ţări, de exemplu în Franţa, untul este păstrat la temperatura camerei. Desigur, dacă stă într-o încăpere prea călduroasă, se va topi şi îşi va pierde forma, dar dacă temperatura este normală, plăcută, atunci va fi numai bun pentru a fi întins pe pâine.

Chiar şi experţii de la Food and Drug Administration din Statele Unite precizează că este sigur să consumăm untul ţinut la temperatura camerei.

Singura condiţie este ca temperatura să nu fie prea ridicată, pentru că dacă untul începe să se topească atunci are loc şi procesul de oxidare, care va duce la stricarea, râncezirea lui.

În concluzie, teoria aceasta poate fi aplicată mai uşor în zonele cu o climă mai rece sau în anotimpul rece.

Cât timp rezistă untul la temperatura camerei fără să se strice depinde de mai mulţi factori: dacă este dulce sau sărat şi care este cantitatea de bacterii cu care a intrat în contact.

Sursa: Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase