Home » D:News » Transnistria introduce în circulaţie monedele de plastic, unice în lume! Iată cum arată (GALERIE FOTO)

Transnistria introduce în circulaţie monedele de plastic, unice în lume! Iată cum arată (GALERIE FOTO)

Publicat: 26.08.2014
Banca Republicană Transnistreană (BRT) va emite noi monede de plastic, de diferite forme geometrice şi culori, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a monedei transnistrene, informează site-ul Pravda.ru.

Potrivit serviciului de presă al BRT, noile monezi, care au fost create în Rusia, vor avea o rezistenţă sporită şi mai multe elemente de securitate.

„Deocamdată, acest tip de bani nu este produs nicăieri în lume. Aceasta este o inovaţie nu doar pentru Transnistria, ci şi pentru comunitatea bancară internaţională. Monedele au fost create de colegii noştri din Federaţia Rusă, iar noi vom fi primii care le vor folosi”, a declarat prim-vicepreşedinta BRT, Olga Radulova, într-un interviu pentru televiziunea transnistreană.

Pentru a asigura protecţia împotriva falsificării, la fabricarea acestor monede vor fi folosite materiale cu o textură specială, elemente de contur şi microtexte. De asemenea, noile monede vor reflecta lumina într-un mod specific atunci când sunt expuse la raze ultraviolete sau infraroşii.

Monedele din plastic au fost introduse în circulaţie la 22 august 2014 şi vor circula în paralel cu bancnotele de hârtie de aceeaşi valoare.

Surse: Mediafax, Banca Transnistriei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase