Prima pagină D:News

Un laureat al Premiului Nobel pentru Pace avertizează că riscăm un conflict nuclear

Valentin Vidu 09.03.2014 | ● Vizualizări: 371
Acordarea unui ajutor militar european Ucrainei ar putea să conducă la un conflict nuclear între Rusia şi NATO, a apreciat marţi laureatul Premiului Nobel pentru Pace Lech Walesa     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (2)

Acordarea unui ajutor militar european Ucrainei ar putea să conducă la un conflict nuclear între Rusia şi NATO, a apreciat marţi laureatul Premiului Nobel pentru Pace Lech Walesa, relatează AFP.

"Asta ar putea să conducă la un război nuclear", le-a răspuns liderul istoric al Sindicatului polonez Solidaritatea unor jurnalişti care l-au întrebat dacă, în opinia sa, ar fi necesar ca Uniunea Europeană (UE) să trimită arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva rebeliunii proruse şi agresiunii ruseşti.

"UE ştie foarte bine că Rusian dispune de arme nucleare. NATO are, de asemenea (arme nucleare). Trebuie, atunci, să se distrugă reciproc?", le-a răspuns el, la un forum economic anual al Europei Centrale şi de Est, la Krynica, în sudul Poloniei.

"Din acest motiv, UE continuă să îndemne: nu mai faceţi pe nebunii!. Din acest motiv nu intervine mai puternic", a apreciat Walesa.

"Din acest motiv, UE continuă să îndemne: nu mai faceţi pe nebunii!. Din acest motiv nu intervine mai puternic", a apreciat Walesa.    (Foto: AFP)

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au decis sâmbătă să impună Rusiei noi sancţiuni - atât economice cât şi individuale -, în cazul în care Moscova nu-şi schimbă comportamnetul în Ucraina, în urma unor informaţii cu privire la participarea directă a unor trupe ruseşti în confruntări armate în estul Ucrainei.

Sursa: Mediafax