Home » D:News » Femeile reacţionează diferit de bărbaţi atunci când fumează marijuana. Concluzia unui studiu

Femeile reacţionează diferit de bărbaţi atunci când fumează marijuana. Concluzia unui studiu

Femeile reacţionează diferit de bărbaţi atunci când fumează marijuana. Concluzia unui studiu
Publicat: 05.09.2014
Marijuana este un drog legal pentru uz medical în 23 de state americane, inclusiv în Districtul Columbia, prin urmare consumul este din ce în ce mai mare şi cercetătorii vor să afle cât mai multe despre efectele lui.

Un studiu recent, realizat la cererea National Institute on Drug Abuse, arată că femeile ar putea fi mai sensibile la efectele acestui drog.

Conform cercetării coordonate de Rebecca Craft de la Universitatea de Stat Washington, femeile sunt cu aproximativ 30% mai receptive la efectul analgezic al marijuanei.

Din această cauza însă, ele ar putea deveni în timp rezistente la substanţă şi vor avea nevoie de o cantitate tot mai mare pentru a obţine acelaţi efect. Această tendinţă poate duce la dependenţă, avertizează cercetătorii.

Totuşi, studiul este destul de controversat, pentru că a fost realizat pe cobai, nu pe oameni.

Craft spune că în prezent marijuana este diferită de produsul care se vindea acum 40 de ani. Conţine mai mult THC (delta 9-tetrahydrocannabinol) şi mai puţin cannabidiol, care asigură efectul analgezic.

De asemenea, potrivit unui studiu realizat în anul 2011, marijuana are efect antianxiolitic, antipsihotic şi antiemetic (combate greaţa şi voma) şi proprietăţi antiinflamatoare.

În cadrul studiului, cercetătorii au obervat să femelele cobai care primeau o doză mai mică de THC decât masculii deveneau rezistente la această substanţă în timpul ovulaţiei, adică atunci când nivelul de estrogen din organismul lor era cel mai ridicat.

În concluzie, dacă o femeie fumează marijuana în perioada de ovulaţie nu va avea o stare de euforie la fel de intensă ca a bărbaţilor, în schimb efectul analgezic se va păstra.

În Statele Unite, peste 17 milioane de persoane consumă regulat marijuana, tot mai multe vedete declarându-se pentru susţinerea acestui consum, printre care Jennifer Aniston, Oprah şi Whoopi Goldberg.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase