Prima pagină D:News

Marele dezavantaj al bărbaţilor „macho”. Studiul care scoate în evidenţă un detaliu nebănuit

Redactia Descopera.ro | 09.09.2014 | ● Vizualizări: 331
Marele dezavantaj al bărbaţilor „macho”. Un studiu scoate în evidenţă un detaliu nebănuit     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Chiar dacă poti fi mai atrăgători pentru femei, bărbaţii cu înfăţişare mai masculină ar putea să nu fie la fel de fertili ca alţii, se arată într-o cercetare recentă.

Cercetătorii au studiat calitatea spermei la mai mulţi bărbaţi, analizând aspectul lor şi detaliile care sugerează masculinitatea: faţă lată, bărbie pătrată, pomeţi proeminenţi.

Aceştia au un nivel mai mare de testosteron în sânge, ceea ce duce însă la o calitate mai slabă a spermei, ei fiind mai puţin fertili.

Studii anterioare sugerau că bărbaţii cu voce mai groase au de asemenea o calitate slabă a spermei.Cercetarea recentă a fost realizată de experţi din Spania, Austria şi Columbia şi a presupus analiza a 50 de mostre de spermă de la studenţi din cadrul Universităţii Valencia.

Apoi, subiecţii au fost fotografiaţi şi figurile lor au fost analizate în funcţie de 7 parametri care indicau masculinitatea.

Rezultatele studiului, care a fost publicat în Journal of Evolutionary Biology, contrazic ipoteza „fenotipului de fertilitate”, care sugera că anumite trăsături faciale înseamnă o sănătate bună şi de aceea femeile aleg bărbaţi mai masculini, pentru a avea urmaşi mai sănătoşi şi mai puternici.

Interesant este că în cadrul acestui studiu nu bărbaţii masculini au fost cei consideraţi mai atrăgători.

Pozele voluntarilor au fost analizate apoi de alţi bărbaţi şi de femei, pentru a stabili care era mai atrăgător.

Surprinzător, dar studenţii care aveau o calitate mai bună a spermei au fost consideraţi mai atrăgători de ambele sexe.

Sursa: Daily Mail