Home » D:News » Cele mai „infecte” obiective turistice din lume (INFOGRAFIC; VIDEO)

Cele mai „infecte” obiective turistice din lume (INFOGRAFIC; VIDEO)

Autor: Mihaela Stanescu 09.11.2014
Printre locurile cele mai neigienice din lume se numără multe atracţii turistice, iar cauza o constituie tocmai popularitatea lor: numărul mare de persoane care le vizitează în fiecare an face din ele adevărate „creşe” de microbi.

Infograficul realizat de Hassle.com – o companie care oferă online servicii de curăţenie la domiciliu -, chiar dacă este făcut în scop de reclamă, atrage totuşi atenţia asupra unei probleme contemporane: aglomeraţia şi circulaţia umană intensă favorizează foarte mult transmiterea bolilor infecţioase, în ciuda progreselor imense în ceea ce priveşte igiena şi sănătatea publică. 

Cu câteva zile în urmă, un studiu arăta cât de rapid se pot răspândi virusurile în clădirile de birouri unde lucrează numeroase persoane: pornind de la o singură clanţă pe care existau particule virale, în doar 2 ore virusul se răspândise la peste jumătate dintre angajaţii din clădirea respectivă.

Infograficul prezintă 30 de obiective turistice extrem de populare care, datorită numărului mare de vizitatori, sunt pline de tot felul de germeni infecţioşi şi vectori ai unor boli, cu atât mai mult cu cât, în unele dintre aceste locuri, turiştii se dedau, în virtutea tradiţiei, unor practici cât se poarte de neigienice.

Astfel, peste 400.000 de vizitatori sărută, în fiecare an, Piatra Blarney, de la castelul Blarney din Irlanda; legenda spune că aceia care sărută această piatră capătă darul vorbirii, al elocinţei.

Cripta din Los Angeles în care este îngropată Marilyn Monroe, mormântul lui Oscar Wilde din cimitirul parizian Pere Lachaise (foto jos) au parte, de asemenea, de nenumărate sărutări din partea numeroşilor lor admiratori.

Alteori, e vorba pur şi simplu de comportamente fireşti, dar care duc totuşi la acumularea şi transmiterea unei mari cantităţi de germeni, pur şi simplu din cauza faptului că locurile respective sunt frecventate de foarte multe persoane. Balustradele scărilor metalice ale Turnului Eiffel din Paris poartă o încărcătură microbiană deloc neglijabilă, adunată de pe mâinile sutelor sau miilor de vizitatori care urcă zilnic acele scări.

Şi evenimentele care adună la un loc foarte multe persoane şi care constituie atracţii turistice în sine – precum festivalul de la Glastonbury (Marea Britanie) şi festivalul Burning Man din SUA – prilejuiesc acumularea de microbi şi contaminarea participanţilor.

30 de obiective turistice „infecte”    Sursa: Hassle.com30 de obiective turistice „infecte”

Sursa: Mail Online