Posibil caz de Ebola în Macedonia. Un bărbat care a murit avea simptome similare acestei boli

11 10. 2014, 00:00

„Avem un cetăţean britanic care se afla într-o călătorie de afaceri în Macedonia şi care a decedat. Din cauza stării grave de sănătate la momentul internării în spital, prezentând între altele vomă şi o hemoragie internă, dar şi din cauza decesului, am putea spune că a fost vorba despre simptome de Ebola”, a anunţat Ministerul macedonean al Sănătăţii într-un comunicat.

„Suntem la curent cu aceste informaţii şi le verificăm”, a anunţat o sursă oficială la Londra.

Victima, născută în 1956 potrivit unor informaţii oficiale macedonene, a fost internată joi, la ora locală 15.00 (16.00, ora României) la Spitalul pentru boli infecţioase din Skopje.

Bărbatul a decedat la puţin timp după aceea, potrivit lui Jovanka Kostovska, o purtătoare de cuvânt a Ministerului macedonean al Sănătăţii. El era foarte slăbit şi vomita. Personalul hotelului în care stătea a chemat serviciile de urgenţă.

Bărbatul acuza dureri abdominale, „refuza să mănânce şi să fie văzut de un medic”, potrivit aceleiaşi surse.

Cum Macedonia nu deţine mijloace de diagnosticare clară a Ebola, „prelevări au fost trimise către un laborator acreditat din Germania”, iar rezultatele analizelor urmează să fie cunoscute în 48 de ore, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Sursa: Mediafax