Home » D:News » Cât trebuie să alergi ca să arzi caloriile conţinute într-o sticlă de cola?

Cât trebuie să alergi ca să arzi caloriile conţinute într-o sticlă de cola?

Cât trebuie să alergi ca să arzi caloriile conţinute într-o sticlă de cola?
Publicat: 18.10.2014
Dacă ai şti că trebuie să alergi 6,5 kilometri pentru a cheltui caloriile ce corespund unei sticle de băutură răcoritoare, ai mai bea-o? Oamenii de ştiinţă americani au făcut un apel pentru inscripţionarea unor asemenea informaţii pe ambalajele alimentelor, deoarece consideră că informaţiile privind conţinutul şi necesarul caloric nu sunt suficient de bine înţelese de oameni.

O sticlă de cola, de exemplu, are aproximativ 210 calorii, peste o zecime din necesarul zilnic recomandat pentru o femeie adultă.

Dar oamenii de ştiinţă americani consideră că această informaţie nu funcţionează ca un mesaj util pentru sănătate, deoarece mulţi oameni nu înţeleg sensul acestor date. 

În schimb, dacă li s-ar spune că e nevoie să alerge 6,5 km sau să meargă pe jos timp de 42 de minute pentru a arde numărul corespunzător de calorii, mesajul ar fi mult mai eficient, spun cercetătorii. 

Adolescenţii cărora le erau prezentate informaţiile în acest mod alegeau băuturi  mai sănătoase sau sticle mai mici de răcoritoare, au constat cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, din Baltimore, SUA. Rezultatele lor au fost publicate în American Journal of Public Health.

Alţi oameni de ştiinţă cer ca o asemenea metodă să fie utilizată şi în restaurantele fast food. Dacă li s-ar spune că, pentru a arde calorile dintr-un cheeseburger dublu, ar trebui să meargă pe jos 9 km, cei mai mulţi dintre oameni ar alege un hamburger mai mic, cu un conţinut caloric care ar putea fi neutralizat printr-o plimbare de doar 4 km.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase