Home » D:News » Facebook îşi îmbunătăţeşte motorul de căutare internă

Facebook îşi îmbunătăţeşte motorul de căutare internă

Publicat: 10.12.2014
Facebook îşi îmbunătăţeşte motorul de căutare internă
Reţeaua socială Facebook a anunţat, luni, îmbunătăţirea funcţionalităţilor motorului său de căutare internă, care ar trebui să permită utilizatorilor să găsească mai uşor conţinutul publicat în trecut de prieteni, informează AFP.

Facebook a prezentat în 2013 funcţia Graph Search, care, spre deosebire de motoarele de căutare clasice, precum Google Search, nu caută pe internet, ci doar în interiorul reţelei de socializare.

Capacităţile de funcţionare a căutării au fost, la început, limitate (găsirea, de exemplu, a prietenilor care locuiesc într-un anume oraş), dar Facebook a promis atunci o dezvoltare progresivă.

„Ne-aţi spus că lucrul cel mai important este să puteţi găsi mesaje pe care le-aţi văzut anterior, iar acum puteţi face asta”, a anunţat Facebook într-un mesaj publicat luni pe blogul oficial al companiei.

„Cu o căutare rapidă veţi putea găsi un videoclip amuzant, un articol interesant pe care voiaţi să îl citiţi sau fotografiile de la căsătoria prietenilor, de vara trecută”, a mai precizat Facebook.

Funcţia de căutare va fi disponibilă, începând de săptămâna aceasta, pentru utilizatorii americani ai platformei, care intră pe Facebook de pe un computer şi de pe iPhone.

Graph Search respectă criteriile de confidenţialitate ale fiecărui mesaj publicat pe Facebook şi nu permite decât afişarea de conţinut care a fost partajat de contactele utilizatorului cu acesta sau informaţii care sunt publice.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase