Planeta Albastră e doar un mit. Cum arată în realitate Pământul văzut din spaţiu? (FOTO)

29 12. 2014, 10:17

În realitate însă, nu aceasta este adevărata ei culoare, după cum arată şi îmaginile surprinse în luna octombrie de un satelit japonez recent lansat.

Satelitul meteorologic japonez a fotografiat planeta noastră în detalii impresionante şi pentru prima dată a arătat şi adevărata ei culoare.

Culoarea reală a planetei, surprinsă de satelitul Himawari-8, fără filtre de imagine    (Foto: Japan Meteorological Agency)

Fără modificări ale imaginii, Pământul este mai curând o planetă gri decât albastră. Dar pentru ochiul uman ea apare diferit.

Deşi aceasta este culoarea reală, pentru un om care s-ar afla acolo în spaţiu Terra va avea o culoare diferită, mai albastră, aşa cum o ştim noi.

De aceea, fotografiile sunt de obicei prelucrate cu filtre de culori, pentru a oferi oamenilor o imagine cât mai apropiată de ce ar vedea ei în spaţiu.

Imaginea cu filtre de culoare, pentru a fi cât mai apropiată de culoarea pe care o vede un om    (Foto: Japan Meteorological Agency)

Satelitul Himawari-8 se află la o altitudine de peste 35.000 km şi este primul satelit care a obţinut o fotografie care să arate adevărata culoare a planetei, fără diferite modificări.

Satelitul este stabilit pe o orbită geostaţionară, adică va rămâne mereu deasupra unei singure regiuni, în acest caz Japonia şi Australia.

Sursa: Daily Mail