Home » D:News » Lupta împotriva cancerului ia forme drastice: ce măsură aspră va adopta una dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii?

Lupta împotriva cancerului ia forme drastice: ce măsură aspră va adopta una dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii?

Lupta împotriva cancerului ia forme drastice: ce măsură aspră va adopta una dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii?
Publicat: 04.01.2015
Cabinele pentru bronzare artificială vor fi interzise, începând de la 1 ianuarie 2015, în cea mai mare parte a Australiei, una dintre ţările cu cel mai mare număr de cazuri de cancer de piele din lume.

Interzicerea saloanelor pentru bronzat va intra în vigoare pe 1 ianuarie în statele australiene Tasmania, Queensland, New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria şi South Australia.

Statul Western Australia va interzice, de asemenea, utilizarea acestor aparate, dar deocamdată nu s-a stabilit data la care decizia va intra în vigoare, în timp ce Northern Territory este singurul stat care nu dispune de cabine de bronzare pentru uz comercial.

Australia va deveni astfel al doilea stat din lume, după Brazilia, care interzice cabinele de bronzare, potrivit asociaţiilor privind sănătatea publică.

„Statul Queensland are deja cel mai mare număr de cazuri de cancer de piele, la nivel mondial, şi nu există nicio îndoială că există o legătură directă între utilizarea regulată a cabinelor de bronzare şi melanomul malign”, a declarat ministrul australian interimar al Sănătăţii Mark McArdle.

Australia, unde locuitorii sunt expuşi luminii solare pe perioade lungi, este uneori descrisă drept „ţara arsurilor solare”.

Autorităţile sanitare militează de mult timp pentru informarea publicului referitor la pericolele care apar în urma expunerii la soare, încurajând oamenii să folosească creme de protecţie solară şi să poarte pălării şi ochelari. Autorităţile au emis, de asemenea, avertizări referitoare la utilizarea lămpilor de bronzare.

Potrivit Consiliului Oncologic Australian, doi din trei australieni vor fi diagnosticaţi cu o formă de cancer al pielii înaintea vârstei de 70 de ani, un nivel al incidenţei acestei boli de două până la trei ori mai mare decât cel înregistrat în Canada, în Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie.

Mai mult de 2.000 de australieni au murit din cauza unei forme de cancer de piele în anul 2011, iar cea mai mare parte a deceselor a fost cauzată de melanom.

Mai multe studii au arătat că utilizarea cabinelor de bronzare de către persoanele cu vârsta între 18 şi 39 de ani măreşte riscul de melanom malign, cea mai des întâlnită formă de cancer de piele în cazul tinerilor australieni, care este întâlnită, în medie, la 41% dintre cazurile de pacienţi cu cancer de piele.

Potrivit revistei ştiinţifice Nature, mai multe ţări europene şi state americane au interzis utilizarea de către minori a cabinelor pentru bronzat.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase