Home » D:News » În Rusia a fost descoperită o nouă specie de reptilă marină

În Rusia a fost descoperită o nouă specie de reptilă marină

În Rusia a fost descoperită o nouă specie de reptilă marină
Publicat: 06.02.2015
Examinarea unor oseminte fosilizate, descoperite în Rusia, la sud de Munţii Ural, a permis identificarea unei noi specii de reptilă marină, care a trăit în urmă cu 70 milioane de ani, a anunţat joi un paleontolog rus, citat de 20minutes.fr.

„Această descoperire este primordială, pentru că osemintele, dintre care multe sunt într-o stare relativ bună de conservare, indică faptul că este vorba de un specimen unic”, a declarat Vladimir Efimov, preşedintele Societăţii ruse de paleontologie din regiunea Ulianovsk.

Găsite în regiunea Orenburg, rămăşiţele fosilizate au permis „descoperirea unei noi specii, unice şi încă necunoscute de oamenii de ştiinţă”, a precizat Julien Benoit, cercetător la Universitatea Montpellier 2, specialist în paleontologie.

Rămăşiţele fosilizate ale reptilei marine au fost descoperite în 2012 de elevii care făceau parte dintr-un club al tinerilor geologi din regiunea Orenburg, care au dezgropat ei înşişi o parte dintre oseminte, înainte de sosirea la faţa locului a unei echipe de cercetători.

Studiul osemintelor ar putea conduce la noi descoperiri despre evoluţia speciilor şi mediul înconjurător din cretacic, a precizat Vladimir Efimov.

Oamenii de ştiinţă ruşi intenţionează să denumească noua specie „Polycotylus Sopotsko”, după numele directoarei clubului de tineri geologi care au făcut descoperirea.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase