Home » D:News » Ce este alcoorexia şi ce influenţă are asupra sănătăţii noastre?

Ce este alcoorexia şi ce influenţă are asupra sănătăţii noastre?

Ce este alcoorexia şi ce influenţă are asupra sănătăţii noastre?
Publicat: 14.02.2015
Înscrierea conţinutului de calorii pe etichetele sticlelor de băuturi alcoolice s-a dovedit contraproductivă în cazul anumitor persoane cu tulburări de alimentaţie: acestea renunţă la mâncare pentru a consuma alcool în contul numărului de calorii „permise” zilnic.

Un număr tot mai mare de persoane – femei mai ales – „taie” din mâncare pentru a putea bea, în schimb, vin, avertizează medicii britanici. 

Această nouă şi specifică tulburare de alimentaţie a primit chiar un nume: alcoorexie (drinkorexia – în limba engleză).

Persoanele obsedate de numărarea caloriilor pe care le consumă ajung, astfel, să consume alcool în loc să mănânce – un comportament cu efecte grave asupra sănătăţii, deoarece a bea pe stomacul gol duce la amplificarea efectelor alcoolului în organism.

Deşi menţionarea pe etichetele produselor alimentare a numărului de calorii pe care îl conţin este o măsură folositoare pentru marea majoritate a persoanelor, există şi de cazuri în care această măsură poate avea un efect nociv – şi anume în cazul persoanelor cu anumite tulburări de alimentaţie, spune Adrienne Key, psihiatru la Priory Hospital.

Fenomenul este unul recent: în urmă cu 20 de ani, se întâlneau foarte puţine asemenea cazuri de persoane care beau în loc să mănânce, de teamă să nu se îngraşe, pe când acum specialiştii au de-a face frecvent cu asemenea situaţii.

Un pahar de vin conţine aproximativ 130 de calorii, iar o halbă de bere de 0,5 litri – aproximativ 200 de calorii.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase