Home » D:News » Monede cu un nou portret al reginei Elizabeth a II-a, prezentate oficial în Marea Britanie

Monede cu un nou portret al reginei Elizabeth a II-a, prezentate oficial în Marea Britanie

Monede cu un nou portret al reginei Elizabeth a II-a, prezentate oficial în Marea Britanie
Publicat: 03.03.2015
Monede cu un nou portret al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care vor fi puse în circulaţie în a doua jumătate a acestui an, au fost prezentate în mod oficial luni, la Londra, informează Reuters.

Este cel de-al cincilea portret al suveranei britanice, în vârstă de 88 de ani, care va apărea pe monedele din această ţară, după urcarea pe tron a reginei Elizabeth a II-a în anul 1952. De asemenea, este primul portret numismatic după anul 1988 al reginei Elizabeth a II-a, care în luna septembrie va depăşi recordul de longevitate pe tronul Marii Britanii deţinut de regina Victoria.

Noul portret, care o înfăţişează pe Elizabeth a II-a purtând coroana cu diademă regală cu diamante, pe care a purtat-o în ziua încoronării sale, a fost creat de Jody Clark, o angajată în vârstă de 33 de ani de la Imprimeria Regală, al cărei design a fost selectat din mai multe propuneri.

Monedele conţinând noul portret al suveranei britanice vor intra în etapa de producţie în zilele următoare şi vor fi puse în circulaţie în a doua jumătate a acestui an.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase