Sexul şi alcoolul ne fac mai fericiţi decât copiii. Cât de mult ne place, în realitate, să stăm pe Facebook

07 04. 2015, 18:51

Sexul este cea mai plăcută activitate umană, reiese dintr-un nou studiu. Pe locul doi se află petrecerile ”nebune” cu alcool.

Cercetătorii de la Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă au folosit o metodă inventivă pentru a-i determina pe oameni să îşi evalueze nivelul de fericire în timp real.

Ei i-au rugat pe participanţi să transmită nivelul de satisfacţie a activităţilor din timpul zilei printr-un sms. Criteriile evaluate ţineau de plăcere, semnificaţie şi angajament, o tehnică numită ”eşantionarea experienţelor”. Prin urmare, chiar dacă petrecerile au ieşit pe locul doi din punct de vedere al plăcerii, ca semnificaţie s-au clasat pe locul zece.

Sexul a fost pe primul loc atât la capitolul plăcere, cât şi la semnificaţie şi angajament, aducerea pe lume a unui copil aflându-se pe poziţii inferioare în clasament.

De altfel, activităţi precum voluntariatul sau meditaţia au fost apreciate ca fiind mai plăcute decât îngrijirea unui copil, activitate care s-a clasat pe locul cinci.

La polul opus, cele mai neplăcute activităţi au fost desemnate ca fiind recuperarea după o boală şi, surprinzător, Facebook.

Sursă: Yourtango