Home » D:News » Surpriză la Palatul Buckingham. Cine ar putea deveni următorul monarh al Marii Britanii

Surpriză la Palatul Buckingham. Cine ar putea deveni următorul monarh al Marii Britanii

Surpriză la Palatul Buckingham. Cine ar putea deveni următorul monarh al Marii Britanii
Publicat: 13.04.2015
Britanicii vor ca prinţul William să devină următorul rege al Marii Britanii, potrivit unui sondaj realizat recent în această ţară, informează elle.fr.

Aproximativ 58% dintre britanici vor ca prinţul William, în vârstă de 32 de ani, să devină următorul rege al Angliei, în locul tatălui său, prinţul Charles, care ocupă în prezent prima poziţie în ordinea de succesiune la tronul britanic, afirmă tabloidul Daily Mirror.

Cifrele sunt şi mai elocvente în rândul tinerilor, deoarece 65% dintre britanicii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani şi-ar dori ca prinţul William să devină următorul lor suveran.

Pentru ca dorinţa supuşilor reginei Elizabeth a II-a să se realizeze, ar trebui ca prinţul Charles, în vârstă de 66 de ani, să renunţe la tron, iar în acest caz William va deveni rege. Acest scenariu este însă puţin probabil, consideră Phil Dampier, specialist în istoria monarhiei britanice.

„Aceste cifre nu îi vor face plăcere (prinţului Charles, n.r.), dar nimic nu îl va împiedica să creadă că rolul său este acela de a urca pe tron”, a spus Phil Dampier.

Indiferent în ce direcţie vor evolua lucrurile, pentru moment, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 88 de ani, are o stare de sănătate excelentă şi pare decisă să rămână la palatul Buckingham până la sfârşitul vieţii
sale.

În luna septembrie, Elizabeth a II-a va deveni monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic şi va doborî recordul de longevitate stabilit de regina Victoria, care a domnit pe tronul Marii
Britanii timp de 63 de ani şi 216 zile.

SURSA: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase