Home » D:News » Tratamentul terifiant folosit de cel mai crud pirat din secolul 18 pentru combaterea unei boli sexuale care afectează astăzi 32 de milioane de oameni – VIDEO

Tratamentul terifiant folosit de cel mai crud pirat din secolul 18 pentru combaterea unei boli sexuale care afectează astăzi 32 de milioane de oameni – VIDEO

Publicat: 09.06.2015
Medicina a făcut progrese uimitoare în ultimele secole. Putem observa acest lucru doar aruncând o privire la instrumentele folosite în secolul 18 pentru tratarea unei boli care afectează astăzi la nivel mondial 32 de milioane de persoane.

Putem lua ca exemplu o seringă, cu o lungime de circa 15 centimentri, descoperită printre rămăşiţele corabiei notoriului pirat englez Barbă Neagră care „opera” în Atlantic, în special în apele insulelor Antile şi pe coasta estică a Americii de Nord.

Seringa a fost găsită în apropierea coastei Carolinei de Nord, în anul 1996, când oamenii de ştiinţă şi istoricii au început să inventarieze fiecare obiect pe care l-au putut găsi în epava navei Queen Anne’s Revenge, eşuată pe un banc de nisip în 1718, iar apoi pierdută sub ape.

Seringa era folosită pentru a trata sifilisul prin introducerea unei mici cantităţi de mercur în penis, direct în uretră. Mercurul avea proprietatea de a alina simptomele sifilisului, dar putea, în acelaşi timp, să îi ucidă pe pacienţi chiar mai rapid decât boala în sine.

Sursă: YouTube

Istoricii nu au reuşit până acum să determine cu exactitate dacă însuşi Barbă Neagră ar fi avut sifilis, seringa putând fi folosită pentru tratarea oricărui membru al echipajului său.

Cel puţin 36 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de sifilis în zilele noastre, iar 12 milioane de noi cazuri sunt raportate în fiecare an.

Seringa pentru tratarea sifilisul este doar unul dintre instrumentele medicale descoperite în colecţia vasului Queen Anne’s Revenge. Aceasta cuprindea şi un mojar cu pistil, din alamă, două truse de greutăţi farmaceutice, folosite pentru dozarea componentelor în cursul preparării unor medicamente; un clistir (dispozitiv pentru administrarea clismelor), un ac chirurgical din argint şi o foarfecă, probabil folosită tot în scopuri chirurgicale.

Sursă: Cracked

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase