Sucul de coacăze negre îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi contribuie la prevenirea unei boli crunte

12 07. 2015, 15:00

‘Vinovate’ ar fi antocianele, pigmenţi naturali care se găsesc în coacăze şi în alte fructe de pădure, menţionează metronews.fr.

Cercetătorii au observat timp de trei săptămâni 36 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. O dată pe săptămână, participanţii la studiu au băut suc de coacăze (142 de mililitri de tip Blackadder, cultivat în Noua Zeelandă) sau un produs placebo. Apoi au fost testaţi pentru evaluarea capacităţilor lor cognitive şi li s-a luat sânge, înainte şi după fiecare ingerare.

Rezultatul a fost că sucul de coacăze (proaspete, nu din pudră) are un efect pozitiv asupra performanţelor cognitive ale participanţilor din prima oră după consum. În plus, analizele sanguine au arătat o creştere a concentraţiei de monoamine după consumul de suc. Aceşti neurotransmiţători (neuradrenalina, dopamina, serotonina) sunt implicaţi în reglarea stării de spirit.

O echipă de oameni de ştiinţă îşi propune acum să realizeze un alt studiu, care să stabilească cât timp durează efectele consumului de suc de coacăze negre, încheie metronews.fr.

Sursa: Agerpres