Home » D:News » Nişte căutători de metale au făcut o DESCOPERIRE neaşteptată lângă o cabană din Predeal

Nişte căutători de metale au făcut o DESCOPERIRE neaşteptată lângă o cabană din Predeal

Nişte căutători de metale au făcut o DESCOPERIRE neaşteptată lângă o cabană din Predeal
Publicat: 18.08.2015
Patru cranii şi mai multe fragmente osoase, care ar aparţine unor soldaţi din Primul Război Mondial, au fost găsite îngropate lângă o cabană din Predeal, descoperirea fiind făcută de nişte căutători de metale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Braşov, poliţiştii din staţiunea Predeal au fost sesizaţi, duminică, în jurul orei 14.30, despre faptul că în zona cabanei Susai din Predeal au fost găsite mai multe fragmente osoase de origine umană.

Astfel, poliţiştii au constatat că, la aproximativ 100 de metri de cabană, în pădure, patru persoane care au desfăşurat activităţi de detecţie a metalelor au făcut săpături şi au găsit osemintele. Poliţiştii au identificat patru cranii şi mai multe fragmente osoase, cu un grad ridicat de degradare, îngropate la o adâncime de 50-100 de centimetri.

De asemenea, poliţiştii au găsit în jurul osemintelor mai multe fragmente de efecte militare degradate (bocanci, catarame, nasturi metalici), precum şi tuburi de cartuşe inscripţionate 1916. Astfel, se presupune că rămăşiţele sunt ale unor soldaţi din Primul Război Mondial.

Osemintele au fost ridicate de poliţişti şi transportate la Serviciul de Medicină Legală al judeţului Braşov pentru expertizare.

Totodată, poliţiştii vor continua săpăturile în zona respectivă, împreună cu autorităţile competente.

Sursa citată menţionează că persoanele care au descoperit osemintele au prezentat poliţiştilor autorizaţii de deţinere a aparatelor de detecţie.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Predeal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase