Home » D:News » Nebunesc şi probabil ilegal. Un pilot ingenios conectează 54 de drone şi pleacă la plimbare – VIDEO

Nebunesc şi probabil ilegal. Un pilot ingenios conectează 54 de drone şi pleacă la plimbare – VIDEO

Nebunesc şi probabil ilegal. Un pilot ingenios conectează 54 de drone şi pleacă la plimbare – VIDEO
Publicat: 01.10.2015
Un inventator britanic a realizat primul zbor cu drona al unui amator. Într-un gest care pare nebunesc şi ilegal, el a conectat 54 de drone şi le-a luat la o plimbare prin parcul din oraşul său.

„The Swarm”, după cum l-a denumit creatorul său, este descris de acesta ca fiind „un vehicul aerian, controlat manual, făcut din super drone”. Filmări ale procesului de creare şi utilizare au fost uploadate pe YouTube, însă, în momentul de faţă, identitatea pilotului rămâne necunoscută.

Cu cât apar mai multe drone de cumpărat pe piaţă, cu atât pasionaţilor si creatorilor le vin din ce în ce mai multe idei despre cum le-ar putea folosi. Însuşi conceptul Swarm nu este în totalitate nou. A mai fost încercat înainte de o firmă nemţescă, E-Volo, în urmă cu 4 ani.

Dar cum tehnologia a devenit mai accesibilă ca niciodată (Apple a început să adune drone), acesta ar putea fi începutul unui trend extrem de interesant, dar totodată periculos, pe care poliţia şi cei de la aviaţie îl vor studia foarte atent.

Conform postării de pe YouTube, Swarm-ul are 54 de motoare de propulsie, 6 canale de control grupate între ele şi câteva stabilizatoare „Hobby King”. Creatorii săi susţin că vehicolul poate ridica aproximativ 164 de kilograme şi poate funcţiona 10 minute fără reîncărcare.

Potrivit imaginilor postate pe Youtube, la minutul 2:20 se vede cum Swarm-ul ajunge la cea mai mare altitudine, ridicându-se la câţiva metri deasupra solului şi făcând cameramanul să-l piardă din câmpul vizual. Persoana care îl filmează începe să strige ”Paul! Paul, fii atent! Paul!”, de parcă ceea ce făceau ar fi putut prezenta posibilitatea unui risc cât de mic.

În timpul „zborului”,  pilotul se aproprie la un moment dat semnificativ de cameră.

Vă invităm să vedeţi experienţa inventatorului Swarm-ului în video!

Sursă: Science Alert

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase