Povestea soţilor Colomer, care locuiesc de patru decenii într-un sat abandonat din Spania. „Nu pot s-o las singură. Ce putem face?”

24 10. 2015, 14:00

Legenda spune că satul La Estrella a fost construit pentru a le găzdui pe amantele bărbaţilor bogaţi din zonă. Potrivit unor surse, în 1883, aproape jumătate din locuitori au fost ucişi de o furtună aprigă, care a distrus cel puţin 17 case.

Biserica satului a rămas însă în picioare şi localnicii au construit un memorial pentru cei dispăruţi. Locul şi-a pierdut însă farmecul de altădată şi sătenii au preferat să-şi abandoneze gospodăriile, plecând în căutarea unei vieţi mai bune.

Povestea lui Martin şi a Sinforosei a început în urmă cu şapte decenii, pe vremea când erau doi tineri care locuiau în La Estrella.

Cuplul Colomer a crescut o întreagă familie în sat, alegând să rămână acolo chiar şi când vecinii au plecat la muncă la oraş. „Aici au locuit circa 150-200 de oameni”, a declarat Martin. „Am avut profesori, un primar, un şerif, un gropar şi un preot. Au dispărut cu toţii în numai doi ani”.

Citeşte continuarea în gandul.info.