Home » D:News » Agenţi patogeni vii la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Agenţi patogeni vii la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Publicat: 04.11.2015
Agenţi patogeni vii la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
Un studiu condus de Agenţia spaţială americană (NASA) a descoperit existenţa unor agenţi patogeni vii, dintre care unii legaţi de apariţia inflamaţiilor şi iritaţiilor pielii, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), relatează publicaţia britanică The Telegraph şi agenţia Xinhua.

„Acolo unde există oameni, există şi bacterii, chiar şi în spaţiu”, a indicat NASA într-o declaraţie, precizând că rezultatele se vor dovedi utile pentru monitorizarea curăţeniei de pe staţia spaţială.

Potrivit The Telegraph, analiza făcută de cercetătorii de la NASA unor mostre de praf colectate de pe ISS a arătat că o mare parte dintre agenţii patogeni de la bordul staţiei spaţiale aparţin grupului Actinobacteria, un tip de bacterie asociată cu pielea umană.

La bordul staţiei au mai fost descoperite alte două tipuri de agenţi patogeni — Corynebacterium şi Staphylococcus — relativ inofensivi pe Pământ, care pot conduce însă la infecţii, ce au drept rezultat inflamaţii sau iritaţii ale pielii. Cercetarea nu a analizat însă virulenţa acestora în medii închise sau riscul astronauţilor de a se infecta, precizează publicaţia britanică.

Rezultatele studiului au fost publicate marţi în publicaţia ştiinţifică Microbiome, potrivit Agerpres.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase