Home » D:News » Legume în buchetul de mireasă, un nou trend la nunţi

Legume în buchetul de mireasă, un nou trend la nunţi

Legume în buchetul de mireasă, un nou trend la nunţi
Publicat: 08.11.2015
Tot mai multe femei preferă să aibă legume, fructe şi zarzavaturi în buchetul de mireasă cu care merg la altar în ziua nunţii, compoziţiile fiind originale şi creative. "Tendinţa este buchetul sălbatic şi fantezist, cu un aranjament de sezon, suplu şi asimetric", spune în The Telegraph Chris Wood, profesionist în domeniu, menţionat de 20minutes.ch.

Buchetele nu mai sunt astfel exclusiv din flori, ci cuprind „un amestec de frunze, plante ierboase, fructe şi legume”, adaugă el.

Morcovii, broccoli, varza, anghinarea, prazul, dar şi merele, lămâile sau portocalele sunt acum preferate trandafirilor şi macilor.

Alegerea lor s-ar explica prin preferinţa pentru produsele fermierilor locali, dar are uneori şi o semnificaţie personală.

„Sunt fiica unui agricultor şi acum, soţie de agricultor. Am crescut pe lângă legume, aşa încât a fost frumos să le am în buchet în ziua cea mare”, afirmă Louise Thomas.

Unele plante sunt introduse în buchetul de mireasă pentru valoarea lor simbolică. De exemplu, cimbrişorul reprezintă curajul, iar lavanda, devotamentul şi iubirea eternă.

Acest tip de buchet nu este doar tendinţa în buchetul de mireasă, ci şi în aranjamentele florale de zi cu zi.

Sursa: 20min

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase