Ce daune poate provoca herpesul la nivelul creierului – VIDEO

10 11. 2015, 08:35

Editorul platformei de content video Gross Sciense, Anna Rothschild, explică modul în care herpesul, o dată contractat, rămâne în corpul uman pentru totdeauna.

Din cauza faptului că herpesul, în stare latentă, este localizat în neuroni, el poate afecta creierul uman. Se întâmplă extrem de rar, aproximativ 2 persoane dintr-un milion. Herpesul din neuroni se localizează în Lobul Temporal unde poate cauza multiple efecte negative, inclusiv moartea.

“Persoanele care supravieţuiesc, rămân cu daune foarte stranii la nivelul creierului. Ei sunt în totalitate normali în ce priveşte percepţia mediului înconjurător, doar că nu pot recunoşte din ce grupuri fac parte unele lucruri: unii nu pot depista animale, culori sau instrumente; alţii nu pot depista, spre exemplu, pentru un timp îndelungat animalele reale de cele inexistente”, afirmă Anna Rothschild.

Din cauza nivelului de specificiate, existenţa herpesului cerebral în lobul temporal explică cum creierul operează cu informaţia, cum şi unde stochează datele vizuale recepţionate de ochi.

În imaginile video puteţi urmări explicaţiile în detaliu!

Sursa: IFL Science