Un băieţel brazilian, în vârstă de 1 an, s-a salvat de un şarpe veninos, după ce l-a omorât cu muşcătura sa. Întâmplarea a avut loc în localitatea Mostardas, din Brazilia.
"Micul Lorenzo era mult prea liniştit decât de obicei", povesteşte mama copilului, Jaine Ferreira. În ziua de 9 noiembrie, când a mers să-şi verifice fiul, l-a descoperit pe Lorenzo cu un şarpe în gură şi cu sânge pe mâini şi pe faţă.
Locuinţa familiei Ferreira se află într-o zonă urbană în care locuitorii ei nu au mai văzut şerpi până acum.
Mama micuţului a relatat că copilul a tratat reptila de parcă ar fi fost una dintre jucăriile sale, ea, având nevoie de ajutorul soţului ca să-i poată smulge copilului şarpele dintre fălci.
Medicii au examinat băiat şi nu au găsit niciun semn că acesta ar fi fost muşcat de şarpe. Ei au constatat că Lorenzo a ucis reptila, muşcându-l foarte aproape de zona capului.
Medicii au constatat că şarpele era, de fapt, o viperă de peşteră veninoasă. După ce au văzut fotografiile reptilei moarte, experţii au declarat că ar fi fost, totuşi, un şarpe de apă neveninos.
Iniţiativa Globală Snakebite, un ONG australian, a estimat că anual, în America Latină, se înregistrează de la 540 până la 2298 de decese provocate de muşcături ale şerpilor.
O echipă internaţională de cercetători studiază, în prezent, mii de scrisori din secolul al XVII-lea, descoperite într-un cufăr de piele din Olanda. Scrisorile nu au ajuns niciodată în mâinile destinatarilor.
O crescătoare de oi din Saskatchewan, Canada, Liezel Kennedy, are o turmă de aproximativ 550 de oi. Într-o dimineaţă, proprietara oilor a venit în câmp şi a constat că toată turma ei a dispărut- până când s-a uitat un pic mai atent. De fapt, sutele de lânoase au fost ascunse printre zăpadă şi iarba uscată din peisaj.
A sta într-un scaun de birou pentru perioade lungi de timp poate provoca cu siguranţă dureri de spate, sau agrava o problemă deja existentă. Lucrul într-o poziţie statică creează o presiune şi un stres suplimentar spatelui, umerilor, braţelor şi picioarelor. În principal, cel mai mare stres îl suferă muşchii spatelui şi coloana vertebrală.
2019 a fost anul în care o serie de specii considerate anterior dispărute au fost revăzute. Acest lucru reprezintă o mică bucurie, în contextul în care aproximativ un milion de specii de animale şi plante au fost catalogate în pericol de extincţie de către specialiştii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, iar cauzele principale pentru această situaţie sunt reprezentate de reducerea habitatelor şi a ecosistemelor pe fondul vânătorii excesive, extinderii terenurilor agricole, care…
O serie de curenţi de meteori, printre care Perseidele, Luna albastră, patru Super Luni şi câteva planete „în opoziţie”, ceea ce le va face vizibile de pe Terra, se numără printre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului 2020. Cel mai mare eveniment al anului va avea loc chiar la finalul lui 2020: marea conjuncţie a lui Jupiter şi Saturn.
Fragmente ale unei noi specii de reptilă zburătoare, un pterozaur care a trăit în Cretaciul superior continental în zona de astăzi a Transilvaniei, au fost descoperite de o echipă de cercetători români şi americani.
Încoronarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al francezilor, la vârsta de 35 de ani, evenimentele din 1989 care au dus la căderea regimului comunist în România, destrămarea URSS şi moartea regelui Mihai I al României au fost câteva dintre evenimentele istorice importante care au avut loc în luna decembrie.
Având o mare diversitate a reliefului, România este locul în care pot fi vizitate o multitudine de obiective turistice, pline de istorie şi legende, dincolo de frumuseţea peisajului pe care îl oferă.
Multitudinea de informaţii la care suntem expuşi zilnic, la care se adaugă folosirea intensivă a diferitelor dispozitive tehnologice, precum smartphone-urile, au ca efect advers şi scăderea atenţiei şi a capacităţii de concentrare a oamenilor. Foarte mulţi indivizi se confruntă cu această situaţie, iar o serie de studii ştiinţifice au demonstrat că adulţii sănătoşi nu sunt capabili să se concentreze pe o sarcină mai mult de 20 de minute.