Egiptologii pretind că au descoperit mormântul celebrei regine Nefertiti. ”Ne va ajuta să elucidăm acest mister”

30 11. 2015, 18:00

Ei cred că acesta se află în spatele unuia dintre pereţii camerei funerare care adăposteşte sarcofagul fiului ei vitreg, cunoscutul faraon egiptean Tutankhamon. 

Teoria specialiştilor a fost formulată după ce aceştia au studiat mormântul faraonului cu ajutorul unor echipamente cu radar. Acestea au fost folosite pentru a capta imagini privind structura încăperilror funerare. Astfel, ei au descoperit că în spatele pereţilor falşi s-ar afla alte camere, iar una dintre acestea ar putea adăposti mormântul lui Nefertiti. Această ipoteză a fost formulată pe baza unor inscripţii datate în perioada în care regina a murit şi anume secolul al XIV-lea î.Hr.

Imaginile captate de aparatura radar au fost transferate unei echipe de specialişti din Japonia, care urmează să le interpreteze. „În spatele unuia dintre pereţii mormântului lui Tutankhamon există o încăpere secretă. Tocmai acesta este motivul pentru care a fost separată cu pereţi falşi. Aparatura radar ne va ajuta să elucidăm acest mister”, a declarat Hirokatsu Watanabe, cercetătorul responsabil cu scanarea mormântului egiptean.

Rezultatele analizelor întreprinse de echipa japoneză vor fi comunicate peste aproximativ o lună. 

Sursa: Mail Online