Home » D:News » Oamenii devin mai inteligenţi dacă beau mai mult? Rezultatele imprevizibile ale unor studii la care au participat peste 50.000 de bărbaţi şi femei

Oamenii devin mai inteligenţi dacă beau mai mult? Rezultatele imprevizibile ale unor studii la care au participat peste 50.000 de bărbaţi şi femei

Publicat: 13.12.2015
Stereotipul geniului beat este omniprezent.Să ne amintim de afirmaţia lui Ernest Hemingway: "se scrie beat, se editează sobru". Există şi propria experienţă, după un pahar de vin, parcă mai multe idei te asaltează, nu-i aşa?
Această conexiune a motivat oamenii de ştiinţă să răspundă la întrebarea: Sunt oare oamenii inteligenţi băutori înrăiţi? Mai jos găseşti o listă cu interconexiuni uimitoare între consumul de alcool şi nivelul de inteligenţă.
 
1. Femeile deştepte beau mai mult, dar nu mai mult decât bărbaţii
 
 
Femeile cu studii superioare, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, beau cu 86% mai mult decât femeile fără studii, vorbind de aceeaşi categorile de vârstă. Bărbaţii, indiferent de nivelul lor de inteligenţă, beau cu 11,1% mai mult decât femeile. 
 
2. Copiii deştepţi consumă mai mult alcool când cresc mari
 
Potrivit Studiului Naţional Longitudinal de Sănătate al Adolescenţilor (SUA), copiii mai capabili devin băutori înrăiţi. Datele au fost confirmate şi de Studiul Naţional despre Dezvoltarea Copiilor din Marea Britanie şi un studiu al gemenilor din Finlanda. 
 
3. Cu cât e mai avansat nivelul de educaţie, cu atât este mai mare consumul de alcool, odată cu înaintarea în vârstă.
 
 
Cu cât înaintezi în vârstă cu atât cantitatea de alcool consumat creşte şi asta e valabil numai pentru cei cu studii superioare. Sondajul Naţional în Medicină şi Sănătate a descoperit că 68,4 % dintre cei care consumă alcool au absolvit o universitate, iar 35,2% nu au absolvit o universitate.
 
4. Bărbaţii mai puţin inteligenţi beau mai mult, dar per total abstinenţa este legată de un nivel mai scăzut de IQ.
 
 
Bărbaţii mai puţin inteligenţi beau mai mult. Uluitor e faptul că cei care nu beau deloc au cele mai mici IQ. Situaţia bărbaţilor mai puţini inteligenţi poate fi explicată prin „consumul timpuriu şi alţi factori de risc”. Cel mai degrabă, acest lucru se referă la cei care au consumat alcool, dar au renunţat apoi.
 
5. Persoanele care consumă alcool moderat au cel mai ridicat IQ.
 
 
Potrivit aceluiaşi studiu realizat pe un eşantion de  50.000 de bărbaţi elveţieni, cei cu vârsta cuprinsă între 18-22 de ani, sunt cei mai inteligenţi. 
De ce atunci există o atât de mare contradicţie între cercetările cu privire la relaţia dintre alcool şi inteligenţă? O problemă poate fi faptul că majoritatea studiilor se bazează pe auto-raportarea participanţilor cu privire la consumul lor de alcool, care se pare a fi una dintre măsurile cele mai ineficiente. Nu există dovezi incontestabile că consumul exagerat de alcool are efecte doar negative asupra stării de sănătate. 
 
Sursa: Mental Floss
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase