Prima pagină D:News

Cele mai spectaculoase turnuri de observaţie din lume - FOTO

Alin Motogna 12.13.2015 | ● Vizualizări: 1699
Sursa: cristalinolodge.com.br     + zoom
Galerie foto (11)

Turnul din Reusel îşi poate modifica structura în funcţie de preferinţele vizitatorilor

Dovezi ale unor construcţii destinate observaţiilor făcute de la distanţă datează încă din epoca bronzului. Acestea erau concepute sub forma unor turnuri, fiind folosite în mod preponderent în scop militar. În secolul al XIX-lea, pe teritoriul Imperiului German încep să fie ridicate turnuri destinate exclusiv turiştilor. 

Iată câteva dintre cele mai spectaculoase turnuri de observaţie, construite în întreaga lume:

ArcelorMittal Orbit, Marea BritanieTurnul, având o înălţime de 114,5 metri, se află în incinta Parcului Olimpic din capitala britanică. Construcţia a fost proiectată de Anish Kapoor, în scopul de a aminti de organizarea Jocurilor Olimpice de Vară şi a Jocurilor Paralimpice, din anul 2012.

Foto: Forgemind ArchiMedia/ Flickr

Turnul de observaţie din cadrul circuitului de de Formula 1 din Austin, SUA

Construcţia este formată dintr-un corp central, în care se află casa liftului şi o scară, care înconjoară acest corp de jur împrejurul său. Cei care se aventurează până în vârful turnului vor avea parte de o privelişte excepţională, putând observa întregul circuit, dar şi oraşul Austin şi împrejurimile acestuia.

Foto: Miró Rivera Architects

Bostoren, Olanda

Turnul are o înălţime de 40 de metri şi este amplasat pe domeniul Schovenhorst, din provincia olandeză Gelderland. Din partea superioară a turnului, în faţa vizitatorilor se deschide panorama unică a unei imense întinderi de pădure.

Foto: schovenhorst.nl

Turnul în formă de fulger din Breda, Olanda

Turnul de observaţie este amplasat în vecinătatea rutei pentru biciclişti ce leagă oraşele Breda şi Etten-Leur din Olanda. Construcţia are o înălţime de 22 de metri.

Foto: straatkunstprijs.nl

Turnul de observaţie din Jurmala, Letonia

Construcţia este localizată în parcul Dzintaru din oraşul leton Jurmala. Turnul are o înălţime de 38 de metri şi poate oferi vizitatorilor posibilitatea de a se relaxa într-una dintre cele 12 spaţii individuale.

Foto: Arnis Kleinbergs

Turnul de observaţie de pe malul râului Mur, Austria

Construcţia a fost ridicată la graniţa dintre Austria şi Slovenia. Turnul este realizat din aluminiu şi are forma unei scări în spirală.

Foto: arch2o.com

Turnul de observaţie din Poledník, Cehia

Turnul a funcţionat iniţial ca şi construcţie pentru adăpostirea sistemelor radar ale armatei cehe. În anul 1989, comandamentul de la Polednik a abandonat clădirea. Ulterior, turnului i-a fost ataşată o cabină, unde funcţionează un restaurant, începând cu anul 1998.

Foto: Huhulenik/Wikimedia

Aussichtsturm Pyramidenkogel, Austria

Turnul, având o înălţime de 100 m, este amplasat în vârful dealului Pyramidenkogel din sudul Austriei, la o altitudine de 850 m. Aussichtsturm Pyramidenkogel  este cel mai înalt turn realizat din lemn şi oţel din întreaga lume.

Foto: finestayslovenia.com

Turnul de observaţie din Reusel, Olanda

A fost conceput sub forma unor cutii de depozitare, care servesc drept puncte de observaţie pentru turişti. Turnul a fost construit în anul 2008.

Foto: Pvdzanden/Wikimedia

Turnul de observaţie de pe canalul Sorno, Germania

Construcţia a fost ridicată pe canalul Sorno, în zona ce desparte lacurile Sedlitz şi Geierswalde. Această fâşie a fost denumită Lakeland şi reprezintă cea mai vastă întindere de vegetaţie, asociată unui lac artificial, din Europa. Turnul de observaţie aminteşte de realizările tehnologice ale Germaniei din perioada Revoluţiei Industriale.

Foto: Dario-Jacopo Lagana/Flickr

Sursa: amusingplanet.com