Cum se shimbă comportamentul femeii în funcţie de percepţia bărbatului? Rezultatele uimitoare ale unui studiu recent

23 12. 2015, 17:00
Comportamentul non-verbal manifestat de persoanele de sex masculin influenţează comportamentul femeilor, făcându-le să fie şi să se simtă mai senzuale, potrivit unui studiu realizat de psihologii Mark Snyder, Beth Tanke şi Ellen Berscheid, scrie psychologytoday.com.
 
Bărbaţilor, participanţi la experimente, li s-a spus că vor vorbi la telefon, pe rând, cu diferite peroane de sex feminin. Unele interlocutoare vor fi atractive, iar altele lipsite de atractivitate. Pentru unii bărbaţi, cercetătorii le-au prezentat şi fotografii.
 
În paralel, a fost analizat şi comportamentul femeilor din timpul conversaţiilor telefonice. Dacă bărbaţii credeau că vorbesc cu o femeie atractivă, convingerea acestora s-a transmis partenerelor de conversaţie şi s-a reflectat în comportamentul femeilor, devenind mai senzuale. 
 
 
Ideea centrală este că femeile îşi modifică comportamentul în funcţie de limbajul non-verbal al bărbaţilor şi de ceea aceştia cred despre ele. Iar o femeie care simte că este atrăgătoare, devine mai senzuală şi este percepută ulterior ca fiind cu mult mai atrăgătoare, indiferent de caracteristicile fizice pe care le prezintă.
 
Concluziile psihologilor: Dacă o persoană este tratată ca fiind atrăgătoare (din punct de vedere fizic, sau având în vedere calităţile intelectuale, ori umorul), aceasta se va comporta într-o manieră similară felului în care este percepută şi tratată.
 
Frumuseţea este în ochii privitorului şi el poate să influenţeze comportamentul persoanelor pe care le admiră, făcându-le sau nu mai atractive.