Home » D:News » De ce vinul se bea din pahare mari? O şmecherie a producătorilor. Aveţi grijă să cereţi chelnerului un pahar mic. FOTO+VIDEO

De ce vinul se bea din pahare mari? O şmecherie a producătorilor. Aveţi grijă să cereţi chelnerului un pahar mic. FOTO+VIDEO

Publicat: 31.12.2015
Teoria a fost testată într-un bar din Cambridge, The Pint Shop.
Un studiu a confirmat că paharele mari de vin îi fac pe oameni să bea mai mult. Atunci când personalul a servit aceeaşi cantitate de vin în pahare de diferite dimensiuni, au observat că vânzările au crescut cu 9 %  în cazul în care au fost folosite pahare mai mari.
 
Acest lucru sugerează următorul fapt: oamenii cred că beau mai puţin atunci când vinul este servit dintr-un pahar mare, astfel încât în cele din urmă ei vor comanda mai mult, în comparaţie cu comanda mai redusă atunci când gândesc că beau mai mult în pahare mici.
 
A fost servit acelaşi tip de vin din două tipuri de pahare: paharul mai mic avea 175 ml, iar paharul mare avea 370 ml. Pe când dimensiunile standard sunt de 300ml şi 250 ml. Fiecare pahar a fost utilizat pentru o perioadă de 2 săptămâni.
 
Vinul a fost servit în două moduri – cu ajutorul unei sticle din barul restaurantului cu paharele aduse de chelneri şi la pahar, la masa de la bar.
 
 
”Au fost luate în considerare variaţiile de temperatură şi perioada din an, şi pe lângă toate, s-a constatat că barul a vândut cu 9 % mai mult vin în pahare mari, decât în pahare medii şi mici”, a declarat Theresa Marteau, directorul Departamentului de Cercetare a Sănătăţii şi Comportamentului de la Universitatea din Cambridge. De asemenea, studiul a constatat că efectul a fost mai puternic în zona de bar, mai degrabă decât în zona de restaurant.
 
„Nu este un efect legat de faptul că oamenii pun mai mult vin în pahar, aşa cum au fost, dar atunci când se toarnă aceeaşi cantitate de vin servit într-un pahar mai mare, este mai vândut. Oamenii, probabil pot gândi în felul următor: Acesta nu a fost un pahar plin, aşa că voi mai comanda unul”, a explicat Theresa Marteau.
 
Studiile anterioare au constatat că pungile sau vasele, ambalaje cu o greutate mai mare fac ca oamenii să mănânce mai mult.
Cercetatorii considră că oamenii folosesc dimensiunea ambalajului ca o „ancoră” pentru a determina cantitatea corespunzătoare pe care trebuie să o manânce.

Concluziile pot fi utile pentru persoanele care doresc să bea mai puţin.
 
În acelaşi timp, barurile şi restaurantele care doresc să-şi vândă mai bine băutura, ar fi sfătuiţi să investească în vasele de băut mai mari.
 
Aceasta ar putea deveni, de asemenea, o problemă de sănătate publică şi poate duce la constrângerea barurilor să servească băuturile în pahare mici pentru a ajuta oamenii să reducă consumul de alcool.
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase