Home » D:News » ”America poate vindeca cancerul”: Obama anunţă un efort naţional pentru a lupta impotriva bolii. FOTO+VIDEO

”America poate vindeca cancerul”: Obama anunţă un efort naţional pentru a lupta impotriva bolii. FOTO+VIDEO

”America poate vindeca cancerul”: Obama anunţă un efort naţional pentru a lupta impotriva bolii. FOTO+VIDEO
Publicat: 14.01.2016
Barack Obama a iniţiat un nou plan condus de vice-preşedintele Joe Biden, cu scopul ca Statele Unite ale Americii să descopere leacul pentru cancer.
„Anul trecut, vice-preşedinte Biden a spus că, odată cu o nouă lansarea a unei navei spaţiale pe Lună, America poate vindeca cancerul. Luna trecută, el a lucrat cu Congresul pentru a oferi oamenilor de ştiinţă de la Institutul Naţional de Sănătate cele mai puternice resursele pe care le-am avut din ultimul deceniu”, a declarat Obama, în timpul discursului său final.
 
„În seara asta, voi anunţa un nou efort naţional pe ce-l vom face. Şi pentru că ne afecetază pe toţi această problemă am să-l desemnez pe  Joe  responsabil de Controlulu Misiunii. Pentru cei dragi pe care i-am pierdut, pentru familiile pe care le putem încă salva, să facem, deci, America ţară care vindecă cancerul, o dată şi pentru totdeauna”
 
Tratatamentul pentru cancer, desigur, că nu va fi găsit peste noapte.
 
 
Această misiunea va fi inspirata şi condusă de Joe Biden, care anul trecut şi-a pierdut fiul său mai mare, Beau, din cauza cancerului la creier. Din moment ce Biden a refuzat să-l înlocuiască pe Obama, s-a decis la Casa Albă că vice-preşedintele se va ocupa de acest plan.
 
„Am de gând să-mi petrec următoarele 15 luni în această funcţie, împingând cât de tare pot spre realizarea acestei idei. Fiindcă ştiu că democraţii şi republicanii împărtăşesc pasiunea noastră, cea de a reduce la tăcere această boală mortală”, a declarat Biden la Casa Albă, în octombrie. 
 
„Dacă aş fi putut să-mi doresc ceva, mi-aş fi dorit să fiu preşedintele care a pus capăt cancerului. Pentru că e posibil”, a adaugat Joe Biden.

„Pe parcursul anului viitor, voi conduce un efort dedicat, combinat între mai multe instituţii: guverne, sectorul privat, cercetători, medici, pacienţi şi filantropi.Toţi cei enumeraţi vor dona investiţii, coordona activităţi şi vor creşte accesul la informaţii pentru toată lumea din comunitatea de cancer”, a scris Biden într-un memorandum.
 
Înainte de anunţul preşedintelui, o coaliţie de farmacii şi companii de asigurare au anunţat formarea ”Moonshot-ului” de cancer 2020. Acest grup are scopul de a accelera dezvoltarea noilor abordări în ce priveşte tratarea cancerului. 
 
Sursa: The Guardian
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase