Home » D:News » Camera SECRETĂ unde preoţii antici din Peru sacrificau femei şi le ”beau sângele”. FOTO+VIDEO

Camera SECRETĂ unde preoţii antici din Peru sacrificau femei şi le ”beau sângele”. FOTO+VIDEO

Publicat: 31.01.2016
Îngropată sub ruinele unui templu antic din cartierul Pucalá de Peru, arheologii au făcut o descoperire îngrozitoare care aduce primele indicii ale ritualurilor de sacrificiu vechi de peste 1.200 de ani.
Corpurile a şase femei, care se crede că au fost omorâte într-un ritual secret, în templu, au fost găsite alături de rămăşiţele unei lame şi al unor obiecte din ceramică. Fiecare dintre femei a fost poziţionată astfel încât craniul ei să se îndepte spre lanţul muntos Andes, care, în unele cazuri, a făcut ca trupurile acestora să preia forme neobişnuite. 
 
 
Experţii consideră că femeile par să fi fost ucise în ceremonii care, probabil, ar fi implicat diverse ritualuri. Într-unul dintre aceste ritualuri  s-a băut sângele victimei.
 
 
 
Cadavrele au fost găsite la un templu care a fost odată parte din cultura Lambayeque. Cultura Lambayeque este cunoscută şi sub numele de cultura Sican, care se crede că ar fi apărut de-a lungul coastei de nord a Peru în jurul anului 750 d.Hr şi a înflorit până în anul1.375. În plus, descendenţii acestei culturi au construit oraşe mari, religioase, dominate de temple uriaşe, dar nu au iniţiat, aparent, campanii de cuceriri regionale şi au fost în cele din urmă asupriţi de către Imperiul Chimu în 1.375 d.Hr. Ulterior, Imperiul Incas a crescut şi s-a dezvoltat aici între anii 1.400 şi 1.533.
 
 
Cadavrele erau înconjurate de obiecte ce au sugerat prezenţa altor civilizaţii pre-incaşe, inclusiv Moche, Wari şi Cajamarca. Acest lucru confirmă faptul că a existat o relaţie strânsă între culturile pre-incaşe.
 
 
„Am descoperit un templu cu o vechime de peste 1.200 de ani, care a fost o incintă secretă pentru preoţi în care sacrificau femei pentru zeii lor. Acest templu era folosit pentru ceremonii private. El mai are platforme şi o rampă centrală, care a fost acoperită, însă, cu pământ. Aici au fost găsite şase femei îngropate în locuri diferite”, a declarat Edgar Bracamonte, arheologul principal care a realizat săpături.
 
Templul a fost descoperit la Huaca Santa Rosa, în cartierul Pucalá, la 29 km de Chiclayo.
 
 
Iconografia descoperirii scheletelor umane sugerează că acest complex a fost utilizat pentru sacrificiii umane.
 
„Ce a atras atenţia noastră a fost poziţia neobişnuită a unei tinere de aproximativ 24 de ani. Ea a fost poziţionată în centrul rampei, împreună cu o lamă şi vase din ceramică. Această descoperire este foarte importantă, deoarece ne elucidează o relaţie strânsă între mohicani şi cultura Lambayeque”, afirmă Bracamonte.
 
 
Civilizaţia Moche a înflorit în nordul Peru aproximativ între anii 100 – 800 d. Hr, în timp ce Cajamarca a înflorit între anii 200 şi 800 d. Hr. Civilizaţia Wari este cunoscut că ar fi existat între anii 500 şi 900, iar Lambayeque între anii 750 şi 1.375 d. Hr. Acest lucru sugerează că civilizaţiile au interacţionat într-un fel.
 
Deşi nu este clar modul în care femeile au ajuns în locul în civilizaţia Lambayeque, este posibil că acestea au fost capturate şi luate sclave. Detaliile exacte şi motivele pentru sacrificiu sunt, de asemenea, necunoscute.
 
Ruinele unui sanctuar folosit de civilizatia Incaşilor pentru a-şi sacrifica copiii în numele zeilor lor a fost descoperit recent în lanţul muntos din Peru.
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase