Home » D:News » A apărut primul test din lume prin care bărbaţii îşi pot verifica, de acasă, calitatea SPERMEI. FOTO+VIDEO

A apărut primul test din lume prin care bărbaţii îşi pot verifica, de acasă, calitatea SPERMEI. FOTO+VIDEO

Publicat: 12.02.2016
Oamenii de ştiinţă susţin că au inventat primul test din lume care măsoară calitatea materialului seminal, precum şi cantitatea.
Bărbaţii au afirmat că testele care pot fi făcute acasă îi vor scuti de jena de a apela la o clinică de fertilitate.
 
 
Acum, experţii FIV de la compania daneză Motility Count afirmă că au dezvoltat un set de scule pentru un test simplu şi de încredere, care măsoară cantitatea spermatozoizilor din sperma unui bărbat, dar şi dacă spermatozoizii sunt suficient de activi. 
 
Produsul, numit SwimCount, este acum fabricat de JRBiomedical Ltd, cu sediul în Llandudno Junction, North Wales şi poate fi cumpărat on-line, cu  51 de euro.
 
 
Pentru a utiliza setul, bărbaţii ar trebui să ia o mostră de spermă în ceaşca furnizată, fără a utiliza un prezervativ sau lubrifiant, fiindcă acest lucru ar putea deteriora celulele spermatice. Ulterior, ar trebui să lase sperma în ceaşcă timp de 30 de minute. După aceasta, utilizând o seringă, se amestecă proba de 10 ori, înainte de a lua 0,5 ml şi a-i introduce în dispozitivul SwimCount.
 
 
În termen de 30 de minute, testul îşi schimbă culoarea, pentru a indica dacă numărul de spermatozoizii din spermă sunt peste sau sub pragul indicilor normali reglementaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Potrivit OMS, raportul de calitate al spermei este de 5 milioane de spermatozoizi mobili pe mililitru. ”SwimCount oferă o exactitate de 96 %”, susţin producătorii.
 
„În noiembrie 2014, am devenit conştient că există o companie daneză de biotehnică care lucrează la un nou tip de test de fertilitate pentru subiecţii de sex masculin”, a declarat John Rees, director la compania JRBiomedical din Marea Britanie.
 
„Avantajul cheie al SwimCount, în comparaţie cu alte teste, este că oferă o măsură a spermei active (adica a înotătorilor ei calitativi), mai degrabă decât doar un număr de spermatozoizi, care poate supraestima fertilitatea unui om şi să ofere un fals sentiment de siguranţă că totul este în regulă”, a declarat Rees.
 
 
 
 
 
Sursa: Mail Online
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase