Home » D:News » Experiment inedit: Un australian se hrăneşte doar cu cartofi timp de un an de zile

Experiment inedit: Un australian se hrăneşte doar cu cartofi timp de un an de zile

Experiment inedit: Un australian se hrăneşte doar cu cartofi timp de un an de zile
Publicat: 24.02.2016
Andrew Flinders Taylor, un australian în vârstă de 36 de ani, încearcă un experiment inedit, propunându-şi să mănânce timp de un an de zile numai cartofi, informează CSID.

În încercarea de a slăbi, Andrew Flinders Taylor a decis să mănânce doar cartofi timp de un an de zile. Dar oare acest tip de abordare poate funcţiona sau bărbatul va rămâne fără nutrienţii esenţiali pentru organism?

De la începerea dietei, Taylor a pierdut 10 kg (după prima lună) şi se bucură de un nivel crescut de energie. În plus, a redus probabilitatea de a se îmbolnăvi de diabet ori alte boli cronice.

După acelaşi interval de timp, Taylor a publicat o fotografie pe Facebook cu o farfurie unde se vede că nu şi-a terminat porţia de piure. Aceasta este o ilustrare a teoriei saţietăţii senzoriale, conform căreia plăcerea de a consuma un singur aliment scade pe măsură ce mănânci mai mult, până la punctul în care se renunţă complet la aliment.

Consumul a aproape 3 kg de cartofi pe zi îi asigură circa 2.000 de kilocalorii, o cantitate rezonabilă pentru un bărbat de talia sa, care vrea să slăbească. Chiar dacă acest aliment reprezintă o excelentă sursă de carbohidraţi şi fibre, Taylor nu îşi asigură suficiente proteine. Un bărbat de 120 kg are nevoie de aproximativ 90g de proteine, iar dieta pe care o urmează îi asigură doar 60g.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase