Home » D:News » Un meteorit uriaş a explodat deasupra Pământului, cu o forţă mai mare decât bomba de la Hiroshima, şi nimeni nu a observat – FOTO

Un meteorit uriaş a explodat deasupra Pământului, cu o forţă mai mare decât bomba de la Hiroshima, şi nimeni nu a observat – FOTO

Publicat: 25.02.2016
Cel mai mare impact al Pământului cu un meteorit de la incidentul din Celyabinsk stârneşte atenţia, în ciuda faptului că s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni.
NASA a remarcat impactul unei stânci imense în largul coastelor Braziliei la data de 6 februarie. Meteoritul avea un diametru de circa 5-7 metri. Dimensiunile acestui corp ceresc îl fac cel mai mare meteorit după cel care a căzut în oraşul rus Celiabinsk, care a provocat distrugeri şi a rănit sute de oameni .
 
 
Meteoritul a fost menţionat de astronomul NASA , Ron Baalke într-o postare pe Twitter şi apoi analizat de către Bad Astronomer Phil Plait. După cum a fost subliniat, energia eliberată de explozie a fost de echivalentă cu detonarea aproximativ a 13.000 de tone de TNT.
 
TNT este abrevierea trinitrotoluenului. Denumirea ştiinţifică este 2,4,6-trinitrotoluen – un compus chimic folosit frecvent ca exploziv. Este fabricat prin nitrarea totală a toluenului şi are formula C6H2(NO2)3CH3. În practică mai este cunoscut şi sub denumirea de trotil. 
 
 
Evenimentul din Celiabinsk fost echivalentul a 500.000 de tone de TNT.  Mai mult de o mie de persoane au fost rănite de explozia care a avut loc cu 3 ani în urmă, majoritatea din cauza sticlelor sparte de explozie.
 
Sursa foto: Forbes
 
Recentul meteorit căzut în Brazilia a ars 30 km deasupra Oceanului Atlantic şi 1.000 de kilometri în largul coastelor Braziliei.
NASA estimează că aproximativ 30 de roci spaţiale mici ard în atmosfera Pământului în fiecare an , acestea se numesc „impacturi”. Majoritatea dintre acestea sunt neobservate de oameni, deoarece acestea intră în atmosferă şi ajung în apă. Chiar dacă un meteorit ajunge pe uscat, Pământul este de fapt relativ slab populat, astfel încât şansele de a genera o distugere masivă cum a fost la Celiabinsk sunt destul de mici.
 
Sursa: Forbes
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase